Hava Durumu

Bursa'da gece yarısı korkutan yangın! Sokağa döküldüler

Bursa'nın Osmangazi İlçesi Akpınar Mahallesi'ndeki bir apartmanın bodrum katında gece yarısı yangın çıktı. Apartman dumana boğulurken, vatandaşlar kendilerini güçlükle dışarı attı.

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2018 02:30
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2018 02:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da gece yarısı korkutan yangın! Sokağa döküldüler

Serap ÖZTÜRK

Bursa'nın Osmangazi İlçesi Akpınar Mahallesi Hancı Caddesi'nde bulunan 5 katlı bir apartmanda yangın çıktı. Kullanılmayan eşyaların bulunduğu bodrum katında çıkan ve nedeni henüz belirlenemeyen yangın, apartman sakinlerine korku dolu anlar yaşattı. 00.30 civarlarında çıkan yangın sonucu apartmanın içi dumanla kaplandı. Bir apartman sakini dumanı fark ederek diğer ev sahiplerini uyandırdı. Herkes kendini panikle dışarı atarken, 4. katta yaşayanlar yoğun dumandan dolayı evlerinde mahsur kaldı. Korkudan ağlayan çocukları aileleri sakinleştirmeye çalıştı.

Bazı vatandaşların panik anıyla çıplak ayakla, kiminin ise kuşlarını da yanlarına alarak kaçtıkları görüldü. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri olaya hemen müdahale ederek yangının neden çıktığını tespit etmeye çalıştı. Yaklaşık 1 saatlik söndürme ve soğutma işlemlerinin ardından bina sakinleri evlerine girdi. Vatandaşlar gece yarısı yaşadığı korkuyu uzun süre üzerlerinden atamadı.

Görgü tanıklarından biri o anları şöyle anlattı: "Yatmaya hazırlanırken bir koku geldiğini fark ettim. Kapıyı açtığımda apartmanda yoğun bir duman vardı. Eşim ve kızımla birlikte hemen dışarı çıktık. Aynı zamanda yangını fark etmeyen diğer apartman sakinlerinin zillerine basarak, durumu haber verdik. O saatlerde herkes uyuduğu için kimse fark etmemiş. Önce yangının bir evden çıktığını düşündük fakat daha sonra bodrum katta meydana geldiğini anladık."

Diğer bir apartman sakini ise, "Kapıya çıktığımızda apartmanda o kadar yoğun bir duman vardı ki göz gözü görmüyordu. Ağzımızı ve burnumuzu kapatarak kendimizi güçlükle dışarı attık. Hepimizi Allah korudu gerçekten" şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.