Hava Durumu

Bursa'da görme engelli adam elleriyle şifa dağıtıyor

Bursa'da çocukken geçirdiği hastalık sonucu görme yetisini kaybeden 55 yaşındaki Celal Yıldıran, aldığı masörlük eğitimi sayesinde meslek sahibi oldu. Bursa dışında başka şehirlerden de gelenler olduğunu belirten Yıldıran, müşterilere masaj yaparken diyaloğun da çok önemli olduğunu söylüyor.

Haber Giriş Tarihi: 20.07.2017 12:17
Haber Güncellenme Tarihi: 20.07.2017 12:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da görme engelli adam elleriyle şifa dağıtıyor

Görme engeline rağmen yaklaşık 30 yıldır masörlük yapan 55 yaşındaki Celal Yıldıran, hayatını müşterilerine dokunarak kazanıyor.

Henüz 1 yaşında yakalandığı hastalık sonucunda görme yetisini tamamen kaybeden iki çocuk sahibi Yıldıran, 20 yaşında görme engellilere yönelik verilen masör eğitimlerine katılarak meslek sahibi oldu. Yaklaşık 30 yıldır masörlük yaparak geçimini sağlayan Yıldıran, parmaklarını adeta gözleri görüyormuşçasına kullanıyor. Sadece hissederek işini yapan Yıldıran'ın müşterileri de hamamdan memnuniyetle ayrılıyor.

"HAYATA KÜSMEDİM, MEMNUNUM"

Görme engeline rağmen hayata sıkı sıkı tutunduğunu anlatan ve aslen Artvinli olan Celal Yıldıran, "Çocukken bir hastalık geçirdim. Şaşılık deniliyor halk dilinde. Daha sonra ameliyat ile tamamen kaybettim. Birkaç doktora gittikten sonra 'çocuğun gözlerine değmeyin, bu şekilde hafif bir şey görüyor. Hiç gerek yok çocuk okusun işe girsin' tavsiyesini yaptı. Şu anda dünyaya gelsem yine bunu isterim. Gören görmeyen fark etmiyor benim için. Çünkü bu yaşantının içinde yaşadım, gördüm. Rahatım, hayata küsmedim. Hayatımdan memnunum" dedi.

"MASAJDA EL HİSSİN ÇOK GÜZEL OLACAK"

Eskişehir'de bulunan Uysal Termal Otel'in hamamında görev yapan Yıldıran, müşterileriyle ilişkilerinin de son derece iyi olduğunu aktardı. Yıldıran, "Ben geldiğimde burada bir görme engelli arkadaş daha vardı. Müşteriler görme engelli olduğum için pek rahatsız olmadılar. Yani rahattım. Çünkü o arkadaş devam ettiriyordu. Tabi yine de iyi kötü çekinenler var. Bir vatandaş buraya yattığı zaman çekinmeden yatıyor. 'Bunun gözü görmüyor' diyor. Rahatça yatıyor. Normal biri olduğu zaman bütün vücudu gördüğü için çekinebiliyor istemeden de olsa. Bizde o durum yok. El hissin çok güzel olacak. Dokunman, duyu organların, parmak hissin ve ellerin çok iyi olacak. Artı kişilerle bağlılığın iyi olacak. Yatan kişi ruhen stres yaşamış olabilir. Ferahlatmak için onunla diyalog kurup tatlı dille, güler yüzle düşüncelerini alıp hem konuşup hem masaj yaparsan o alttaki kişide stresini atar. Güldürürsün yerine göre. Güldürmek için bir konuda da espri yaparsın ve rahatlatabilirsin. Adam stres yaşamıştır ve vücut taş gibidir. Kişilerle diyalog bu yüzden çok önemli. Robot gibi bir masaj yapıp salmaman lazım. Gelen kişiyle ruhen de bağ kurman lazım" ifadelerini kullandı.

"FARKLI ŞEHİRLERDEN DE MÜŞTERİLERİM GELİYOR"

Görme engeline rağmen şehir dışından da kendisine sık sık müşterilerin geldiğini aktaran Yıldıran şunları dile getirdi:

"Ankara, İstanbul, İzmit, Adapazarı ve Bursa'dan da gelenler var. Memnun da kalıyorlar. Farklı yerlerden abiler bile geliyor. Burada kalıyorlar, yatıyorlar yukarıda. Ayda bir sefer masaj oluyorlar bana. Burada hem konuşuyor, hem dertleşiyor, hem de masaj yapıyoruz. Hem bedenen hem de ruhen rahatlatıyoruz."

İş arkadaşları ise Celal Yıldıran ile uzun yıllardır birlikte çalıştıklarını ve işini özveriyle yaptığını bildirdi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.