Hava Durumu

Bursa'da gözaltına alınan eski ÖSYM Başkanı Ali Demir'le ilgili flaş gelişme!

Ankara merkezli 7 ildeki FETÖ soruşturması kapsamında, Bursa'da gözaltına alınan eski ÖSYM Başkanı Ali Demir'in de bulunduğu 8 şüphelinin gözaltı süreleri ikinci kez uzatıldı.

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2019 11:27
Haber Güncellenme Tarihi: 15.04.2019 11:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da gözaltına alınan eski ÖSYM Başkanı Ali Demir'le ilgili flaş gelişme!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, silahlı terör örgütü FETÖ/PDY'nin ÖSYM Başkanlığındaki yapılanmasıyla ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alınan 24 zanlıdan 8'i adliyeye getirildi. 

Sulh ceza hakimliğine çıkarılan şüphelilerin ikinci kez gözaltı sürelerinin uzatılmasına karar verildi. 

Adliyedeki işlemlerin ardından Demir ve diğer şüpheliler, emniyete götürüldü.   

Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 24 zanlıdan 9'unun etkin pişmanlık hükümlerinden faydalandığı, 7'sinin de savcılık talimatıyla emniyetten serbest bırakıldığı öğrenildi.

34 KİŞİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, silahlı terör örgütü FETÖ/PDY'nin ÖSYM Başkanlığındaki yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında 8 Nisan'da Ankara, İstanbul, Adana, Eskişehir, İzmir, Nevşehir ve Trabzon'da eş zamanlı operasyon düzenlenmişti.

Operasyonda gözaltı kararı verilen 34 şüpheliden 24'ü Ankara Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınmıştı. Eski ÖSYM Başkanı Ali Demir de Bursa Kestel'de Organize Sanayi Bölgesi'ndeki tekstil firmasında yakalanmıştı. Gözaltına alınanlar arasında ÖSYM'de bilişim personeli, uzman ve tekniker olarak görev yapan 6 kişinin de yer aldığı belirtilmişti.

Gözaltı kararı verilen şüphelilerden 9'unun örgütün haberleşme programı ByLock'u kullandıkları, bir kısmının ankesörlü telefonlardan ardışık ve periyodik olarak değişik tarihlerde örgüt yöneticileri tarafından arandıkları tespit edilmişti.

ALİ DEMİR HANGİ FABRİKADA YAKALANDI?

Gazetemizin usta kalemlerinden Yüksel Baysal, Demir'in hangi fabrikada yakalandığını ve olayın nasıl geliştiğini "Bir gözaltı hikayesinin arka planı" adlı yazısında kaleme aldı.

YAZIYI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Kendinize ait bir eviniz olsun istemez misiniz? Bursa'da kaçırılmaz fırsat

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.