Hava Durumu

Bursa'da gözlemeli 'geçmiş olsun' ziyareti: Çok sayıda kişi koronaya yakalandı...

Bursa'da bir mahalle, ayağı kırılan bir kadına geçmiş olsun ziyaretine gelen çok sayıda kişinin koronavirüse yakalanması nedeniyle karantinaya alındı. Ayağı kırılan kadının, gelen ziyaretçilere gözleme dağıttığı da ortaya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2020 15:51
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2020 15:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da gözlemeli 'geçmiş olsun' ziyareti: Çok sayıda kişi koronaya yakalandı...

İsmail ARSLAN

Koronavirüs vaka sayıları, Türkiye genelinde olduğu gibi Bursa'da da tırmanışa geçti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın salgının başından bu yana en kritik dönemi yaşadığını ifade ettiği şehirde uzun bir süredir duyulmayan karantina haberleri yeniden patlak verdi. Keles Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada,  "İlçemiz Belenören Mahallesinde 46 kişiye Coranavirüs (Covid-19) pozitif tanısı konulması ve filyasyon çalışması sonrası mahalle içerisinde 25 haneye evde izolasyon tedbiri uygulandığından bulaşın önlenmesi ve salgının kontrolü amacıyla İlçe Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan kararla ikinci bir emre kadar mahalleye giriş ve çıkışların sınırlandırılmıştır" denildi.

GÖZLEME DE DAĞITMIŞ!

Belenören mahallesini karantinaya götüren süreçle ilgili akıllara zarar detaylar ortaya çıktı. İddiaya göre mahallede yaşayan bir kadın, başına gelen ufak bir kaza nedeniyle ayağını kırdı.  Yakınları tarafından Bursa'ya getirilen kadın, tedavisinin ardından tekrar evine döndü. Bu süreçte kadının evi, geçmiş olsun ziyaretine gelenlerle doldu, ikram olarak gözleme dağıtıldı.  Eve gelen ziyaretçilerin birbiriyle teması nedeniyle, mahallede koronavirüs vaka sayıları birden fırladı.

AÇIKLANANDAN ÇOK FAZLA

Vakaların birden artması nedeniyle karantinaya alınan mahallenin sakinleri, "Kimse önlem almıyor. Boğazım ağrıyor diyen başım ağrıyor diyen kahvehaneye geliyor.  Kimse durumun ciddiyetinin farkında değil. Kaymakamlık 46 kişinin korona testi pozitif çıktığını açıkladı ancak sayı 46'dan çok daha fazla. Çünkü bazıları Bursa'ya döndü. Yetkilileri daha caydırıcı önlemler almaya davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.