Hava Durumu

Bursa'da herkese ders olacak hikaye!

Bursa'da gözleri görmeyen kardeşler hayata tutunma çabalarıyla herkese adeta ders veriyor. Evde her işlerini kendileri gören ama kardeşler, neşeleriyle de etrafa mutluluk dağıtıyor.

Haber Giriş Tarihi: 31.03.2018 11:15
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2018 11:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da herkese ders olacak hikaye!

Büyükorhan ilçesi Aktaş köyünde yaşayan ve doğuştan gözleri görmeyen Ahmet (46) ve Döndü Durak (57) kardeşler, yıllar önce anne ve babaları ölünce eski evlerinde tek başlarına kaldı. Yıkılan evleri Büyükorhan Kaymakamlığı tarafından yeniden yapılan kardeşler, evlerinde her işlerini kendileri yapıyor.

Hayatın tüm zorluklarına rağmen birbirini bırakmayan kardeşler herkese örnek oluyor. Yıkılan evleri Büyükorhan Kaymakamlığı tarafından yeniden yapılan kardeşlere komşular arada yemek getirerek yardımda bulunuyor.

Devletin verdiği engelli maaşıyla geçinen kardeşleri bütün köy halkı seviyor. Hayatın tüm zorluklarına beraber göğüs gerdiklerini söyleyen Durak kardeşler, "Zor bir hayat yaşıyoruz. Her şeye rağmen birbirimize sahip çıkıyoruz. Anne ve babalarımız yıllar önce öldü, kardeşlerimiz de evlenip gitti. Bir birimize sahip çıkıp her işimizi kendimiz yapmaya çalışıyoruz. Neşemizi hiç kaybetmedik. Evde kardeşimle birlikte tef çalıp türkü söyleyerek vakit geçiriyoruz. Hayatımızdan memnunuz, ama yine de böyle yaşamak zor" dediler.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.