Hava Durumu

Bursa'da iki ilçede felaket! Böylesi ilk kez görülüyor...

Bursa'nın Yenişehir İlçesine bağlı Çeltikçi-Çardaköy arasında derede henüz bilinmeyen sebepten dolayı binlerce balık öldü. Mustafakemalpaşa ilçesinde Kirmasti deresinde de kıyıya vuran ve can çekişen balıklar vatandaşları isyan ettirdi.

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2020 13:18
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2020 13:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da iki ilçede felaket! Böylesi ilk kez görülüyor...

Yenişehir'de yıllardır balık ölümleri devam ederken ilk kez bu kadar çok balık ölümünün meydana gelmesi ilçede tedirginliğe sebep oldu. Daha önceki yıllarda birçok noktada zehirlenmeden dolayı balık ölümleri meydana gelmişti.


Konuyla ilgili açıklama yapan Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın, "Olayı yakından takip ediyoruz. Öncelikle ilçemizin suyunu toprağını, her türlü canlıya zarar verecek kim olursa olsun buna müsaade etmeyiz. Sudan ve balıklardan gerekli tahlilleri ilgili kurumlarımız aldılar. Sonuçların çıkmasını bekliyoruz. Yenişehir Türkiye'nin önemli tarım arazilerine sahip olan önemli bir ilçemizdir. Bu olaylarda kimseye taviz verilmeyecektir" dedi.

Mustafakemalpaşa ilçesinde de Kirmasti deresinde görülen toplu balık ölümleri vatandaşları tedirgin etti. Sabah saatlerinde Kirmasti deresinde ölmek üzere olan balıkları gören bazı vatandaşlar yetkilileri aradı. Hamidiye Mahallesinde dere kenarında kayda alınan görüntülerde yüzlerce balığın öldüğü ve ölmek üzere olduğu görüldü. Bazı vatandaşların can çekişen balıkları topladığı iddia edildi. Yaşanan balık ölümlerinin neden kaynaklandığının araştırılmasını isteyen vatandaşlar, çevre katliamına tepki gösterdi. Görüntüler sosyal medyada büyük tepki topladı. Görüntüleri paylaşan vatandaşlar yetkililerin konuyla ilgilenmesini istedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.