Hava Durumu

Bursa'da ilginç manzara! Ölmüşlerine dua edebilmek için baraj suyuna giriyorlar

Bursa'nın İnegöl ilçesine bağlı Hamzabey'de üç mezarlık, Boğazköy barajının faaliyete geçmesiyle sular altında kaldı. Ölülerin yakınları, dua edebilmek için baraj sularına girmek zorunda kalıyor.

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2020 16:13
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2020 16:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da ilginç manzara! Ölmüşlerine dua edebilmek için baraj suyuna giriyorlar

Elektrik üretiminde kullanılan Boğazköy barajının yaklaşık 10 yıl önce faaliyete geçmesinin ardından Hamzabey Mahallesi'nde üç mezarlığın bulunduğu araziler sular altında kaldı. Su seviyesinin düşmeye başlamasıyla kabirler yeniden görülmeye başladı.

Osmanlı'nın ilk şehidi Baykoca'nın türbesinin de yer aldığı Hamzabey Mahallesi'nin sakinleri, ölmüşlerine dua edebilmek için suların tamamen çekilmesini bekliyor. Köylülerin bazıları suların kenarında durup dua ederken, bazıları ise hâlâ suyun içinde olan mevtalarına dua etmek için çizmeleri giyip suyun içine giriyor.

Hamzabey'in geçmişinin 800 yıllık olduğunu ifade eden köy sakini Emin Türe, 'Köyümüze 2010 yılında baraj yapılmasıyla birlikte köyümüzün mezarlıkları sular altında kaldı. Şimdi sular çekilince mezarlar ortaya çıktı. Biz de dua etmeye geldik. Suyun altında kalan çok sayıda mezar var. Köyümüzün yeni mezarlığını baraj sularından uzak bir yere taşıdık. Buradakiler eski mezarlar. Bazı köylüler barajın altında kalacak olan mezarlarını yeni mezarlığa taşımıştı" dedi.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.