Hava Durumu

Bu gece başlıyor! Bursa'da iftar vakti ve sahur saatleri

Müslümanlar için büyük öneme sahip 3 aylardan ramazanın ilk orucu için pazartesiyi salıya bağlayan gece sahura kalkılacak. Bursa'daki vatandaşlar da ilk sahurun ve yapacakları ilk iftarın saatini merak ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 12.04.2021 19:43
Haber Güncellenme Tarihi: 12.04.2021 19:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bu gece başlıyor! Bursa'da iftar vakti ve sahur saatleri

Huzur ve bereket ayı ramazan, 13 Nisan'da başlayacak. Ramazanın ilk teravih namazı 12 Nisan akşamı kılınacak. Bursa'da ikamet eden pek çok vatandaş da Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından duyurulan imsakiye bilgilerine göre sahur ve iftar vakitlerini araştırıyor.

İLK TERAVİH NAMAZI 

Bursa'da ilk teravih namazı 12 Nisan 2021 Pazartesi günü saat 21:09'da kılınacak.

İLK İFTAR VE SAHUR SAATİ 

Bursa'da 13 Nisan'da iftar 19.47'te sahur ise 04:53'de gerçekleşecek.

2021 RAMAZAN TAKVİMİ 

Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Kovid-19'un gölgesinde ihya edilecek on bir ayın sultanı, maddi ve manevi hastalıklara şifa ayı ramazanın ilk teravih namazı 12 Nisan Pazartesi günü kılınacak, 12 Nisan'ı 13 Nisan'a bağlayan gece sahura kalkılacak ve aynı gün ilk iftar yapılacak.

Oruç, teravih namazı, fitre, mukabele okunması ve Kur'an-ı Kerim'in hatmedilmesi gibi ibadetlerin ifa edildiği ve ihtiyaç sahiplerinin her zamankinden daha fazla gözetildiği bu ayda, Kur'an-ı Kerim'de "Bin aydan daha hayırlı" olduğu bildirilen Kadir Gecesi 8 Mayıs'ta idrak edilecek.

Din İşleri Yüksek Kurulunca, 2021 yılı ramazan ayının başlangıcından 2022'nin ramazan ayının başlangıcına kadar olan süre için fitre miktarının 28 lira olarak belirlendiği açıklandı.


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.