Hava Durumu

Bursa'da işçi olarak girdiği sektörde 93 kişiye istihdam sağlıyor

Bursa'da işçi olarak başladığı gıda üretim tesislerinde kendini yetiştiren 47 yaşındaki Hüseyin Ergin, kurduğu dolum makinesi fabrikasında onlarca kişiyi istihdam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 07.12.2021 20:04
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2021 20:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da işçi olarak girdiği sektörde 93 kişiye istihdam sağlıyor

Gençlik yıllarında Türkiye'deki önde gelen dondurma fabrikalarından birinde elektrik bakım şefi olarak çalışan Hüseyin Ergin, 2005 yılında otomasyon projeleri üretmek için kendi isteğiyle işi bırakma kararı aldı.

Bu süreçte gösterdiği çabayla elektrik ve elektronik konusunda yazılımsal projelerde görev almaya başlayan Ergin, bir süre sonra 20 metrekarelik dükkan açarak çalışmalarına devam etti.

Hazırladığı projelerle önde gelen firmaların dikkatini çeken genç girişimci, yıllar geçtikçe büyümesini sürdürdü ve Gürsu Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) süt ve süt ürünlerinin dolumunu gerçekleştiren makineler üreten tesisini kurmayı başardı.

Tesiste 93 kişiyi istihdam eden Ergin, geçmiş yıllarda çalıştığı büyük firmalar için de makine imalatı yapıyor.

"Evimde eşimle halının üzerinde projeler çizerek işleri yapıyordum"

Firmanın sahibi Hüseyin Ergin, AA muhabirine, mesleğinin ilk yıllarında bu kadar büyüyebileceğini hayal etmediğini söyledi.

Çalıştığı fabrikada işi bıraktıktan sonra zor günler yaşadığını belirten Ergin, "Evimde eşimle halının üzerinde projeler çizerek işleri yapıyordum. Bu işleri yaptıkça önce 20 metrekare bir dükkan kurduk. Arkasından gelen süreçte 4 bin metrekarelik alanda kompleks makine üretimi yapan bir fabrikaya kadar ulaştık." dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.