Hava Durumu

Bursa'da İYİ Parti'den Osmangazi Belediyesi'ne sert eleştiri! 'Kamu gelirleri çarçur ediliyor'

İYİ Parti Osmangazi İlçe Başkanı Mehmet Hasanoğlu, Osmangazi Belediyesi'nin kentsel dönüşüm projesinin rantsal dönüşüm projesine döndüğünü belirtip, kamu gelirlerinin doğru kullanılmadığına vurgu yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 12.10.2018 16:01
Haber Güncellenme Tarihi: 12.10.2018 16:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da İYİ Parti'den Osmangazi Belediyesi'ne sert eleştiri! 'Kamu gelirleri çarçur ediliyor'

Hasanoğlu konuyla ilgili görüşlerini şu sözlerle ifade etti:

"Yaklaşık 16 yıllık AK Parti iktidarında yerel veya genelde aslında hiçbir vakit düşüncesi dahi yapılmayan, fakat son günlerin moda gündem maddesi olarak sanki yıllardır kamu gelirlerini çarçur eden muhalefetmiş gibi tasarruf genelgeleri ve sonu gelmez tasarruf açıklamaları ile kamuoyunu meşgul eden AK Parti kadrolarının gerçek yüzü Soğanlı'da ortaya çıktı.

Türkiye'ye örnek olacak kentsel dönüşüm projesi diye lanse edilen ve proje aşamasında transfer alanı yaratarak bölgenin kentsel dönüşümünü sağlayacak proje diye yola çıkılan, fakat son noktada rantsal dönüşüm projesine dönen Soğanlı'da bugün de kamu israfının nasıl yandaş müteahhitlere peşkeş çekildiğinin fotoğrafları ile karşı karşıyayız.

Yaklaşık 6 ay önce açılan bulvardaki bordür taşları sökülmekte ve sadece renkleri değiştirilerek yenilenmektedir.

Yaklaşık 1 milyon Osmangazi'li hemşehirmizin haklarını, Osmangazi'de birçok çöküntü alanı mevcut iken, örnek proje diye lanse edilen ve yaklaşık 6 ay önce döşenen bordürleri değiştirerek hizmet üreten Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ve ekibi Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimlerinde acaba hemşehrilerine bunun hesabını nasıl verecek?"

Hasanoğlu, son olarak, "Osmangazi Belediye kadrolarının ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın her gün yayınladığı tasarruf genelgelerinden de haberleri yok sanırım? Konunun takipçisi olacağımızı ve bu tür doğmamış yetimin dahi hakkı olan kamu mallarının bu şekilde yandaşa peşkeş çekilerek israfının önüne geçilmesi için de her türlü platformda gündemde  tutacağımızı bildiriyoruz. İYİ'lerin yönetimindeki Osmangazi Belediye Başkanlığına da 162 gün kaldığını hatırlatmak isterim" " ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.