Hava Durumu

Bursa'da kaçak at operasyonu

Bursa'da konutların içine inşa edilen kaçak baraka ve çadırları yıkmaya gelen zabıta ekipleri taşlı bıçaklı direnişle karşılaştı. Polis ekipleri olaya biber gazıyla müdahale ederken, roman vatandaşların başıboş atları, zabıta ekipleri tarafından nefes kesen kovalamaca sonunda toplandı.

Haber Giriş Tarihi: 10.11.2017 12:50
Haber Güncellenme Tarihi: 10.11.2017 12:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da kaçak at operasyonu

Osmangazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Yunuseli ve Güneştepe mahallelerinde vatandaşlardan gelen yoğun şikayet üzerine başıboş dolaşan atlar ve kaçak barakalara operasyon düzenledi. Operasyonda 30 polis, 15 zabıta ile Çiftçi Malları Mallarını Koruma Kurulu'ndan 5 bekçi görev yaptı. Ayrıca 1 iş makinası, 3 kamyon ve kamyonetin bulunduğu operasyonda, bir ambulans ile veteriner hekim de yer aldı. Yakalanan 9 at, Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Barınağı'na götürülürken, 7 baraka da iş makinası ile yıkıldı.

GERİLİM YÜKSELDİ

Geniş bir alanı kapsayan operasyon sırasında, kaçak barakalardaki atların alınmasını engellemek isteyen bazı vatandaşlar, barakalardaki atları sokağa salarak kaçırmak istedi. Kaçan atları yakalamak isteyen ekiplerin atları kovalamaları ilginç görüntülere sahne oldu.

BIÇAKLI SALDIRI

Zabıta ekipleri ile vatandaşların arasındaki gerilim, bıçak ve taşların da kullanıldığı tartışmaya dönüştü. Yıkım sırasında yaşanan bıçaklı saldırı karşısında çevik kuvvet ve asayiş ekipleri, saldırganlara biber gazı ile müdahale etti. Zabıta ve polis ekipleri, kendilerine bıçak ve taşlarla saldıran vatandaşlardan ikisini gözaltına aldı.

İZİN VERMEYECEĞİZ

İlçede bu tür operasyonların düzenli şekilde gerçekleştirildiğini söyleyen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Osmangazi'nin belli bölgelerinde zaman zaman yaşanan bu tür olumsuzluklara, zabıta ekiplerimiz kararlı bir şekilde müdahale ediyor. Vatandaşlarımızı rahatsız eden hiçbir olumsuzluğa izin vermeyeceğiz" dedi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.