Hava Durumu

Bursa'da kadın tiyatrocular ayakta alkışlandı

Mudanyalı Kadınların şiddete dikkat çekmek için tiyatro grubu kurdu. İlk gösterilerini Mudanya'da yapan kadınlar, turneye çıkmaya başladı.

Haber Giriş Tarihi: 29.11.2021 17:52
Haber Güncellenme Tarihi: 29.11.2021 17:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da kadın tiyatrocular ayakta alkışlandı

Mudanya Belediye Kent Konseyi'nin oluşturduğu tiyatro grubu, giderek büyüyor ve gelişiyor. Kadın cinayetlerine dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak için sahneledikleri oyunlarla 'kadına şiddete dur' diyen tiyatro grubunun 14 üyesi bulunuyor.

'Kadınlar ezilen, şiddet uygulanan, taciz ve tecavüze uğrayan, canlarından olan kadınlar' temasıyla sahnelenen ilk oyun 25 Haziran'da Mudanya'da izleyiciyle buluştu. Ardından, Gemlik'te sahne alındı.

Turneye çıkan kadınların üçüncü oyunu Balıkesir'de gösterimdeydi. İzleyiciler, çok başarılı buldukları Mudanya Kent Konseyi'nin tiyatro grubunu ayakta alkışladı.

CHP Mudanya Kadın Kolları Başkanı Nilgün Arslanoğlu, "Her zaman yanımızda olan Mudanya belediye başkanımız sayın Hayri Türkyılmaz 'a, manevi desteğiyle sayın il Kadın kolları başkanım Aysel Okumuş'a, ilçe başkanım Ömer Aydın'a, oyunun sahnelenmesine emek veren, yöneten, uyarlayan Mehmet Tamer Uyar'a bize destek veren herkese ve harika performans sergileyen tüm oyuncu arkadaşlarıma teşekkür ediyorum' dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.