Hava Durumu

Bursa'da kahreden haber! 3 kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı...

Bursa'nın Kestel ilçesinde selde kaybolan 4 kişiden 3'ünün cansız bedenlerine ulaşıldı. Korkunç felakette can kaybı 5'e yükselirken, kayıp 1 kişiyi arama çalışmaları sürüyor.

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2020 08:16
Haber Güncellenme Tarihi: 22.06.2020 08:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da kahreden haber! 3 kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı...

Bursa'nın Kestel ilçesinde meydana gelen sel felaketi hayatı felç etti.

Dudaklı ve Kayacık köyünde akşam saatlerinde etkili olan sel, onlarca aracı, traktörü sürükledi, çok sayıda ev ile binlerce döküm ekili alan da sular altında kaldı.

Çınarcık olarak bilinen dağ yöresinden gelen sel suları köyde hayatı durma noktasına getirdi. Köyün üst kısmındaki bir evde kalan 24 yaşındaki Kader  Akbaba sel sularından dışarı çıkamayarak hayatını kaybetti. Yakınları gözyaşlarına boğulurken, sel sularıyla sürüklenen babası Recep Akbaba ise köy meydanında kurtarıldı.  Kayacık köyünde ise sel nedeniyle Bingöllü 7 kişilik aileden 5 kişi kayboldu. Arama çalışmalarında selde kaybolan ailenin kızının cesedine ulaşıldı.

CAN KAYBI 5'E YÜKSELDİ

Ekipler, Bursa'nın Kestel ilçesine bağlı Kayacık Mahallesi'nde yürüttükleri selde kaybolan 4 kişiyi arama çalışmalarında, dere yatağında 3 kişinin cesedine ulaştı. Korkunç felakette can kaybı 5'e yükseldi.

KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Aynı aileden hayatını kaybeden 4 kişinin de kimlikleri belli oldu. Bingöllü 74 yaşındaki Nazime Bilen, 32 yaşındaki oğlu Ahmet Bilen, Ahmet Bilen'in eşi Türkan Bilen (34) Türkan-Ahmet Bilen'in kızı Medine Bilen (10) hayatını kaybetti. Aynı aileden kayıp olan Ahmet Bilen'in yeğeni Derya Bilen'i arama çalışmaları devam ediyor.

Araçlara gerilen halatlarla dere yatağına inen ekipler, 3 kişinin cansız bedenini yukarı çıkardı. Ambulanslara konulan cesetler, Bursa Şehir Hastanesi morguna kaldırıldı.

Bu sırada, ölen kişilerin olay yerinde bulunan yakınları gözyaşları içinde çalışanlara yardım etti.

Ekipler, kaybolan diğer 1 kişiyi arama çalışmalarına devam ediyor.

Arama ve kurtarma faaliyetlerinde, AFAD, sivil toplum kuruluşu çalışanı arama ve kurtarma personeli, UMKE, acil servis çalışanları ve Bursa Jandarma Komutanlığına bağlı timler görev alıyor.

Bölgede, Bursa Büyükşehir Belediyesi yol işleri ekiplerinin çalışmaları da sürüyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.