Hava Durumu

Bursa'da kahreden olay! Çiftçinin bir yıllık mahsulü küle döndü

Bursa'nın Kestel ilçesi Erdoğan Mahallesi'nde sebebi henüz bilinmeyen bir nedenle samanlıkta çıkan yangında, çiftçinin 1 yıllık mahsulü küle döndü, çok sayıda kümes hayvanı da telef oldu. Köyü ziyaret eden Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır, yaraların sarılacağını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 03.09.2020 13:40
Haber Güncellenme Tarihi: 03.09.2020 13:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da kahreden olay! Çiftçinin bir yıllık mahsulü küle döndü

HALİL SEVİNÇ

Yangın önceki gün  saat 14:30 civarında Kestel'in kırsal Erdoğan Mahallesi'nde meydana geldi. Sebebi henüz bilinmeyen samanlıkta çıkan yangın kısa sürede büyüdü. Yangın, ihbar üzerine olay yerine gelen Büyükşehir Belediyesi  itfaiye ekiplerinin ve su tankerleriyle alevlerle mücadele eden köy halkının yoğun çabasıyla söndürüldü. Yangın nedeniyle çevredeki iki evde maddi hasar meydana geldi. Samanların tekrar alev alma tehlikesi nedeniyle yapılan soğutma çalışmaları ise gece geç saatlere kadar sürdü.

ELEKTRİKLER KESİLDİ

Öte yandan elektrik tellerine sıçrayan yangın nedeniyle köylülerin ihbarı üzerine yaklaşık 3 saat elektrik kesintisi yaşandı. İlk olarak yangına samanlığın yanında bulunan binada yapılan kaynak çalışmasının neden olduğu iddia edilirken, binada oturan vatandaşlar yangın öncesinde kaynak çalışmasının başlamadığını savundu. Jandarma olayla ilgili tahkikat başlattı. Yangının çıkış sebebinin belli olması için itfaiye raporu bekleniyor.

'ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ'

Yaşanan yangın felaketi sonrasında köye ziyarete gelen Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır, "Öncelikle yangından zarar gören tüm köy sakinlerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Yangının çıkış sebebi ve zarar tespiti ile ilgili çalışmalarımız sürüyor. Yangından zarar gören köylülerimizin yaralarının sarılması için elimizden geleni yapacağız" dedi. Daha sonrasında Başkan Tanır mahalleye kazandırdıkları spor tesisinde incelemelerde bulundu.

ELEKTRİK ŞÜPHESİ

Çıkan yangın hakkında konuşan muhtar Mustafa İmren, "Yangının çıktığı samanlık ve metruk binadaki elektrik tesisatı çok eski. Yangının elektrik nedeniyle çıktığını düşünüyorum. Köyümüzde iki evde maddi hasar meydana geldi. Küle dönen samanlıkta ise hayvancılıkla uğraşan bir vatandaşımızın 1 yıllık samanları vardı. Yaklaşık yüz tane de tavuk, bıldırcın ve güvercin  telef oldu. Yangın itfaiye ekipleri ve köy sakinlerimizin büyük mücadelesi ile söndürüldü. Bölgedeki evlerin çoğu ahşaptan. Eğer oralara sıçrasaydı bilanço çok daha ağır olurdu" diye konuştu.

'BU YIL HAYVANLARIMI NASIL BESLEYECEĞİM?'

Samanlığı küle dönen Şaban Engin ise, "Samanlıkta bin 500'e yakın saman balyası ve yem makineleri vardı. Bunların değeri 70 bin liradan fazla.  Hepsinden önemlisi oradaki samanlar hayvanlarımın 1 yıllık yemiydi. Bu yıl hayvanlarımı nasıl besleyeceğim. Öte yandan çok sayıda kümes hayvanım da telef oldu sadece 10 tane tavuğu kurtarabildik. Yanan samanlık ve balyalarla birlikte en az 400 bin liralık maddi kaybım var" ifadelerini kullandı. Yangından evi hasar  gören Eyüp Turna da,  "Yangının sebebi henüz bilinmiyor ama biz tamamen mağduruz. Yangında toplam maddi hasar en az 500 bin lira. Evimin zarar gören duvarını yıkıp yeniden yapmak zorundayım" dedi.

'SEBEBİNİ BİLMİYORUZ'

Yangına evinde yapılan kaynak çalışmasının neden olduğu iddia edilen vatandaş ise, "Yangının başladığı anda evimizde kaynak çalışmasına başlanmamıştı. Bu konu da bazı şahitlerimiz de var. Ayrıca yangını ilk gören ve müdahale edenler de evimizdeki kaynak ustaları. Yangının sebebini bilmiyoruz ama bizden kaynaklı değil. Biz de mağduruz. Evimizdeki maddi hasar çok büyük" şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.