Hava Durumu

Bursa'da kahreden olay! İkizlerden biri boğuldu, diğeri son anda kurtarıldı...

Bursa'nın Keles ilçesinde serinlemek için gölete giren 11 yaşındaki ikiz kardeşlerden biri boğuldu diğeri vatandaşlar tarafından son anda kurtarıldı. Bursa'nın İznik ilçesinde ise gölde boğularak hayatını kaybeden amca ve yeğeni gözyaşları arasında toprağa verildi.

Haber Giriş Tarihi: 27.07.2020 11:10
Haber Güncellenme Tarihi: 27.07.2020 11:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da kahreden olay! İkizlerden biri boğuldu, diğeri son anda kurtarıldı...

Edinilen bilgiye göre, ortaokul öğrencisi Hüseyin (11) ve Ali (11) Yavuz isimli ikiz kardeşler, öğretmenleri ile birlikte Kocayayla'ya pikniğe gitti. Arkadaşları S.Ü.(11), M.Y.(10) ve öğretmenleri olan M.A.(38) ile birlikte piknik alanından ayrılan ikizler, 500 metre mesafede bulunan Devlet Su İşlerine ait sulama barajına serinlemek için girdi.

Hüseyin Yavuz, yüzerken birden suya batıp kayboldu. Kardeşini kurtarmak isteyen Ali Yavuz boğulma tehlikesi geçirince arkadaşları tarafından kurtarıldı. İhbar üzerine olay yerine gelen Jandarma, itfaiye, 112 ekipleri, AFAD, Deniz polisi, NAK İtfaiye personeli, Keles İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler ve Olay Yeri İnceleme Timi'nden oluşan 45 kişilik ekip küçük çocuğu gölette aradı.

Hüseyin Yavuz'un cansız bedeni saat 21:00 sıralarında bulunup sudan çıkarıldı. Küçük çocuğun fenalık geçiren yakınları jandarma ekipleri tarafından sakinleştirildi. Yavuz'un cesedi Cumhuriyet Savcısı ve Jandarma kriminal ekiplerinin incelemesinin ardından otopsi yapılmak üzere Bursa Adli Tıp Morguna kaldırıldı.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.


Ortaokul birinci sınıf öğrencisi Hüseyin Yavuz'un bugün Keles Sorgun köyünde toprağa verileceği öğrenildi

AMCA VE YEĞENE VEDA

İznik Gölü kenarına pikniğe giden 36 yaşındaki Mahmut Surani, oğulları Ahmet Surani (12) ve Muhammed Surani (12) ile yeğeni Abdullah Surani (16) serinlemek için suya girdi. İkiz kardeşler babaları ve kuzenlerini bırakıp açılınca bir süre sonra dibe battı.

İkizlerin çağlık atması üzerine baba ve yeğen diğer iki kardeşi kurtarmak için yanlarına yüzmeye çalışırken onlar da dibe battı. 4 kişinin boğulmak üzere olduğunu gören kıyıdaki vatandaşlar suya atlayıp baba ve çocukları kurtarmaya çalıştı.

12 yaşındaki ikizler Ahmet ve Muhammed Surani vatandaşlar tarafından kurtarılıp sudan çıkarılırken, baba ve 16 yaşındaki yeğen boğularak can verdi.


Amca yeğen Bursa'nın İnegöl ilçesi Mahmudiye Mezarlığında kılınan cenaze namazının ardından yan yana toprağa verildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.