Hava Durumu

Bursa'da kar esareti başladı

Bursa'nın yüksek kesimlerine ve Uludağ'a düşen kar bazı sürücüleri zor durumda bıraktı. Durumu fırsata çeviren zincirciler de,yolda kalan araçlara 100 ile 150 lira arasında değişen fiyatlarla satış yapıyor

Haber Giriş Tarihi: 06.12.2017 15:38
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2017 15:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da kar esareti başladı

Kış turizminin gözde merkezlerinden Uludağ'da kar yağışı devam ediyor, 8. kilometreden itibaren karın gözüktüğü dağ yolunda tedbirsiz araçlar zor anlar yaşıyor. Zirvede kar kalınlığı 50 santimetre olarak ölçüldü. Hava sıcaklığı ise, gece eksi 9 dereceye kadar düşecek. Kar yağışının bugünden sonra etkisini kaybetmesi ve hava sıcaklığının yükselmesi bekleniyor.

KAR YAĞIŞI ZİNCİRCİLERİ SEVİNDİRDİ

Öte yandan kar yağışının etkisini göstermesiyle birlikte Kirazlı Mahallesi'nde ikamet eden vatandaşlar zincir satmak için yollara çıktı. Bursa'nın yüksek kesimlerinde bulunan köydeki vatandaşlar yazın çiftçilikle uğraşırken, kış aylarında ise zincir satıyor. Zincir fiyatları araçların durumuna göre 100 ile 150 lira arasında değişiyor. Antalya'dan gelip Uludağ'a çıkmak isteyen bir çift yolda kalınca çareyi araçlarına zincir taktırmakta buldu. Bu kadar soğuk bir hava beklemediklerini ifade eden sürücü, "Antalya'da güneşli ve sıcak bir hava var. Burası beklediğimizden daha soğukmuş. Kar lastiklerimiz olmasına rağmen yolda kaldık. Çareyi araca zincir taktırmakta bulduk. Birkaç günlüğüne Uludağ'da tatil yapmak istiyoruz" dedi.

ARAÇLAR YOLDA KALDI

Ayrıca yolda kalan araçla da kameraya yansıdı. Buzlu ve karla kaplı yolda zincirsiz ilerleyen sürücülerin araçlarını kaydırdığı görüldü.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.