Hava Durumu

Bursa'da karantinaya alınan mahalleden mesaj var: İyilik değil, kötülük yapıyorsunuz!

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesine bağlı kırsal Çivilicam Mahalle Muhtarı Özcan Aydemir, hemşehrilerine çağrıda bulunarak, "Önemli iş olmadığı sürece mahalleye gelmemeye özen gösterelim. Anne babanıza iyilik değil, kötülük yapıyorsunuz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 21.04.2020 17:27
Haber Güncellenme Tarihi: 21.04.2020 17:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da karantinaya alınan mahalleden mesaj var: İyilik değil, kötülük yapıyorsunuz!

Mustafakemalpaşa ilçesine 48 kilometre uzaklıktaki 125 nüfuslu Çiviliçam Mahallesi'nde 65 yaş üstü vatandaşların çoğunlukta olduğunu dile getiren Aydemir, yaşlıların sağlık durumlarından endişe duyduğunu ve mahalleye gelenlerin anne babalarına iyilik değil, kötülük yaptığını ifade etti.

Aydemir, "Korona virüs tedbirleri kapsamında karantinaya alınan Karaköy'ü örnek göstererek "Korona virüs mahallemizin 10 kilometre yakınına kadar geldi. Görüyorum ki son günlerde mahallemize geliş gidişler çoğaldı" dedi.

Dikkatli olunması gerektiğini ifade eden Muhtar Özcan Aydemir, "Anne babanıza iyilik değil, kötülük yapıyorsunuz" şeklinde açıklamalarda bulunarak mahalle halkının yaş ortalamasının 65 yaş üstü olduğuna vurgu yaptı.

Sosyal medyadan Mustafakemalpaşa ve şehir dışında yaşayan hemşehrilerine seslenen Aydemir, "Herkes olduğu yerde, evde kalsın. Önemli işi olmadığı sürece mahalleye gelmemeye özen gösterelim" şeklinde uyarılarda bulundu.

Öte yandan birçok kırsal mahallede şehir dışından gelenlerin olduğu gözlenirken, vatandaşların hafta sonları uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması öncesinde mahallelerine gelerek yakınlarını ziyaret ettikleri iddia edildi.

7 NİSAN'DA DA YAZIBAŞI MAHALLESİ KARANTİNAYA ALINMIŞTI

7 Nisan tarihinde de Bursa'nın Keles ilçesindeki Yazıbaşı Mahallesi karatinaya alınmıştı.  Bursa Valiliği'nden şu açıklama yapılmılştı: "Keles ilçesi Yazıbaşı Mahallesinde corona virüs görülen vakaların artması sebebiyle, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu'nun kararı ile bugünden itibaren Yazıbaşı Mahallemiz ikinci bir emre kadar karantinaya alınmıştır. Mahallemizde karantina şartlarına uygun olarak her türlü tedbir alınarak uygulamaya geçilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

YeniDönem mobil uygulamasını Google Play ya da App Store üzerinden indirdikten sonra haberlere dilediğiniz zamanda ve mekan sınırlaması olmadan ulaşabilmenin keyfini yaşayın.

Google Play için tıklayınız!

App Store için tıklayınız!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.