Hava Durumu

Bursa'da kefen giyip sokağa döküldüler! 'Ekmeğimle oynama...'

Bursa'nın Mudanya ilçesinde esnaf, belediyenin trafiği aksattığı gerekçesiyle pazar günü kurulan giysi pazarını kapatma kararına, kefenli ve ekmekli protesto gösterisi düzenleyerek tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 12.05.2019 16:28
Haber Güncellenme Tarihi: 12.05.2019 16:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da kefen giyip sokağa döküldüler! 'Ekmeğimle oynama...'

Günün erken saatlerinde geniş güvenlik tedbirleri altında pazara gelen esnaf, pazarın kapılarının vidalar, kilitler ve zincirlerle kapatılıp, açılamaması içinde içeriden kapıların arkasına Mudanya Belediyesine ait çöp arabaları ve tankerlerle desteklendiğini gördü. Ayrıca Mudanya Belediye Zabıta ekipleri kapıların önlerinde barikat oluşturdu. Kapı önünde toplanan pazar yeri esnafı ve alışveriş umuduyla gelen vatandaşlarda bu protestoya destek verdi.

Kefenlerini giyerek ellerinde ekmeklerle basın açıklamasına katılan pazar esnafı, 'ekmeğimle oynama', 'pazarıma dokunma', 'Mudanya pazarına sahip çık' ve 'Bursa pazarına sahip çık' sloganları attı. 


Pazaryeri esnafı adına yapılan yapılan açıklamada şunlara yer verildi: 
"06.05.2019 tarihinde Mudanya belediyesi hiçbir pazar esnafı ve temsilcisi ile istişarede bulunmadan 'küçük dokunuş büyük çözümler' teması ile Mudanya'da yaz aylarında yaşanan hafta sonu yoğun trafik sorununu gerekçe göstererek beldemizin vazgeçilmezi olan giyim pazarının açılma günü olan pazar gününü iptal etti. Hafta içi Perşembe gününe alacağını açıkladı. Pazarın açılma gününü pazar gününden perşembe gününe almak trafik sorununu çözmeyecektir. Bütün tatil beldelerinde aşırı yoğunluktan dolayı yaz aylarında trafik sorunu yaşanmaktadır. Bu sadece Mudanya ya ait bir sorun değildir. Mudanya belediyesi bu sorunu yol düzenlemeleri yaparak çözümlemelidir. Pazarın gününü hafta sonundan hafta içine almak Bursa halkına hafta sonu Mudanya ya gelmeyin demektir. Bursa bir işçi şehridir, Bütün halk hafta içi çalışmaktadır hafta sonları istirahat edip alışverişe zaman ayırabilmektedir. Pazarın hafta içine alınması demek çalışan kesimin alışveriş amacıyla Mudanya'yı tercih etmeyip AVM'lere mecbur bırakılması demektir. Mudanya kapalı giyim pazarında 240 esnaf olarak, perşembe günüde Bursa içinde giyim pazarlarımız bulunmaktadır. Mudanya Belediyesi'nin aldığı bu yanlış karardan ivedilikle vazgeçmesini pazar günü aynı yerde pazarın açılmasını istiyoruz." 


Basın açıklamasının ardından esnafı sloganlar atarak olaysız bir şekilde dağıldı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.