Hava Durumu

Bursa'da kimse buna akıl sır erdiremedi! 'Olsa olsa cinlerin işidir'

Bursa'nın Yıldırım ilçesine bağlı tarihi Cumalıkızık köyünde bulunan sokak, dünyanın en dar sokaklarından biri olma niteliği taşıyor. Bu sokağın tarihte çok ilginç bir hikayesi var.

Haber Giriş Tarihi: 14.04.2019 14:35
Haber Güncellenme Tarihi: 14.04.2019 14:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da kimse buna akıl sır erdiremedi! 'Olsa olsa cinlerin işidir'

UNESCO dünya mirası listesinde yer alan, Uludağ'ın eteklerindeki 700 yıllık Osmanlı köyü Cumalıkızık köyünde bulunan sokak, yerli ve yabancı turistin ilgisini çekiyor. Genişliği yaklaşık 80 santim olan sokak dünyanın en dar sokaklarından biri. Aynı anda iki kişi yan yana geçemiyor. Sokağın diğer bir özelliği ise sokağın karşıdan bakınca çıkmaz sokak gibi görünmesi. 

Gaziantep'ten Bursa'yı gezmeye gelen Büşra Sarcan "Bursa'nın çok maneviyatlı bir şehir olduğunu söylediler, ben de görmek istedim. Gelmişken Cumalıkızık köyünü de ziyaret etmek istedik. İstiklal harbinde Cumalıkızık köyünü basan Yunan askerleri, köylüleri camiye toplar ve camiyi yakmaya karar verirler. Bir fırsatını bulup kaçan köylüler bu çıkmaz sokağa gelmiş. Bu aralıktan kaçan köylüler kurtulmuş. Arkalarından koşan Yunan askerleri sokağa girdiklerinde kaybolduklarını düşünmüşler. 'Bu insanlar buradan kaçamaz. Bu iş olsa olsa cinlerin işidir' demişler ve o günden beri buranın adı 'Cin aralığı' olarak kalmış" ifadelerini kullandı. 


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.