Hava Durumu

Bursa'da Kısakürek'in eseri 'Bir adam yaratmak' sahnede

Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, W. Shakespeare'inin Venedik Taciri oyunuyla açtığı 2020 - 2021 sezonunun ikinci oyununda Necip Fazıl Kısakürek'e ait Türk Edebiyatının ve Türk Tiyatro tarihinin en önemli edebi metinlerinden biri olan 'Bir Adam Yaratmak' oyunuyla izleyici karşısına çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 28.11.2020 14:03
Haber Güncellenme Tarihi: 28.11.2020 14:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da Kısakürek'in eseri 'Bir adam yaratmak' sahnede

Şehir Tiyatrosu sanatçılarından Günay Yunus Güney'in yönettiği oyunun, dekor ve kostüm tasarımı Murat Şimşek, müzikleri ise Bursa Büyükşehir Belediyesi Orkestrası sanatçılarından Ömer Göktepeliler'e ait. Işık tasarımının Kaan Aloğlu tarafından yapılan oyunun afişini ise Serhat Aladağ çizdi.

'İnsan kaderini bir rüya gibi uykuda bulur'

Tiyatro severlerin ilgiyle izlediği oyunda, olay "meçhul bir tarihte İstanbul'da" geçer. Hüsrev, hayatı kaderin ve tesadüflerin yönettiğine inanan ve zihnindeki bilmeceleri çözmeye çalışan kırk yaşlarında bir yazardır. Yazmış olduğu son oyunuyla büyük bir başarı sağlamış, yazmış olduğu oyunda kahramanın, annesini, kaza kurşunu ile öldürmesi, seyircilerce tarafından yadırganmıştır. Hüsrev, bir dost toplantısında bunun, garipsenecek bir şey olmadığını anlatmak için, ruh hastalıkları doktoru Nevzat'ın tabancasını ister ve oyundaki çocuğun şarjörü nasıl boşalttığını gösterir. Tabancayı annesine doğru çevirir, her şey yazmış olduğu eserin ölüm sahnesiyle aynıdır ve tetiği çeker...

İki perdelik oyunda, oyuncuların muhteşem performansı ile izleyiciler duygu dolu anlar yaşadı. Oyunu boğazı düğümlenerek izlediğini belirten Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Süleyman Çelik, tüm oyuncuları tebrik etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.