Hava Durumu

Bursa'da köylülerden örnek davranış! Havaya ateş ediyorlar

Bursa'nın Büyükorhan ilçesine bağlı Sarnıç köyü sakinleri, bahçelerine dadanan domuzlar için nöbet tutuyorlar. Domuzları vurmayıp sadece havaya ateş ederek uzaklaştıran köylüler örnek bir davranışa da imza atıyor.

Haber Giriş Tarihi: 11.08.2018 10:10
Haber Güncellenme Tarihi: 11.08.2018 10:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da köylülerden örnek davranış! Havaya ateş ediyorlar

Büyükorhan'ın Sarnıç köyü sakinleri bugünlerde uyku uyuyamıyor. Köylüler tarlalarına ektikleri sebze ve meyvelerine domuzların dadanması üzerine sabahlara kadar silahla nöbet tutmaya başladı. Uludağ yamaçlarında sürüler halinde gezen domuzlar, girdikleri tarlada hiçbir mahsul bırakmayıp, hepsini telef ediyor. Domuz sürülerinin ekili alanlarına zarar vermesinin önüne geçemeyen köylüler, son çare olarak, ellerine silah alıp köyün farklı yerlerinde gruplar halinde nöbet tutmaya başladı. 

Köylüler, ellerindeki silahlarla domuzlara hiçbir zarar vermeyip, sadece havaya ateş edip, kaçmalarını sağlıyor. Domuzların köyün dibine kadar gelmeye başlamasıyla köylülerin tedirginliği bir kat daha arttı. Köyün belli noktalarına ses çıkartan düzenekler kuran köylüler, "Büyük zarar ediyoruz. Sabahlara kadar nöbet tutarken uyku da uyuyamıyoruz. Ne yapacağımızı şaşırdık. Bizim gelirimiz bu ektiğimiz sebzeler. Bunların bir kısmını satıyor bir kısmını da saklayıp kışın tüketiyoruz. Bu işe bir çare bulunmasını istiyoruz" dediler. 


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.