Hava Durumu

Bursa'da köylünün kabusu oldu! Canlarını zor kurtardılar

Bursa'da kurtlar köylülerin kabusu oldu. Aç kalan kurtlar çok sayıda hayvanı telef etti. Hayvanlara saldırmakla kalmayan kurtlar, koyunlarını kurtarmak isteyen köylülere de saldırdı. Bir çok köylü koyunlarına saldıran kurtlarla boğuşarak canlarını zor kurtardı. Köylüler, yetkililerin bu duruma çare bulmasını istiyor.

Haber Giriş Tarihi: 20.06.2020 09:31
Haber Güncellenme Tarihi: 20.06.2020 09:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da köylünün kabusu oldu! Canlarını zor kurtardılar

Mustafakemalpaşa ilçesinin Sünlük, Muradiyesarnıç, Bahriye ve Dallıca köylüleri bu yıl kurt kabusu yaşıyor. 

Muradiyesarnıç köyünde koyunlarına saldıran kurtla boğuşan vatandaş, dehşet anlarını anlattı. Koyunlarına saldıran kurtlar boğuşan Nuri Savaş, "Muradiyesarnıç köyü merasında koyun otlatıyordum. Kurt birden ortaya çıkıp sürüme daldı. Bir koyunuma saldırdı, onu kurtardım. Sonra kuzumu aldı. Peşinden koştum. Çalılıkta yakaladım. Sopayla vura vura kuzuyu bıraktırdım. Sonra kuzuyu bırakıp bana saldırdı. Kendimi sopayla savundum, ölüm tehlikesi atlattım. Başıma daha önce böyle bir şey gelmemişti. Kurtlar bir yıldır buralarda görülmeye başladı" dedi.

Kurt saldırısında koyunları telef olan Recep Dönmez, "Köyde evimin önünde otlayan koyun sürüme kurt saldırdı. Kuzuyu alıp gitti, annesini de yaraladı. Geçtiğimiz günlerde de bir kuzum gitmişti. Ben bu hayvanları devletten geri ödemeli aldım. Bu hayvanları kurtlara yedirirsem nasıl ödeyeceğim? Kurtlar gündüz vakti köyün dibine kadar gelip koyunları alıp gidiyor. Benim küçük kızım var, onu evden dışarı salmaya korkuyorum. Koyunu götüren kurt çocuğu hayli hayli götürür Biz köylüler olarak çok tedirginiz. Çocukları evden dışarı salamıyoruz" şeklinde konuştu.

Kurtların koyunlarına saldırdığı bir diğer köylü Hüsnü Öküzcüoğlu, "Benim de sürüme kurt saldırdı. Köpekler kurdu karşıladı. Köpeğimin kuyruğunu koparttı. Benim sürüme de 2 kurt saldırdı. Benim koyunlarımda zarar yok" diye konuştu.

Koyunları kurt saldırısında telef olan bir diğer köylü Hakan Aslan, "Biz bir yıldır kurtlarla mücadele ediyoruz. Daha önce kurt saldırısı olmuyordu. Kurtlar son bir aydır ciddi zararlar vermeye başladı. Koyunları geçtik, insanlara saldırmaya başladılar. Ben son saldırıyla birlikte 3 hayvanımı kaybettim. Kurtlarla boğuştum. Koyunumu ağzından almak için uzun süre mücadele ettim. O çekiyor, ben de ağzından almak için çekiyorum. Kurtlardan korkuyoruz" dedi.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.