Hava Durumu

Bursa'da kreşte ölü bulundu! Kaymakam'dan çok önemli uyarı

Bursa'da kreşte hayatını kaybeden bebekle ilgili açıklama yapan İnegöl Kaymakamı Şükrü Görücü, "Valilik bu konuda gereğini yapar. Soruşturma müfettişleri de gereken incelemelerde bulundu. Veliler, gayriresmi yerlere çocuklarını göndermesin" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 13.11.2018 18:12
Haber Güncellenme Tarihi: 13.11.2018 18:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da kreşte ölü bulundu! Kaymakam'dan çok önemli uyarı

İnegöl Ziraat Odası'nı ziyaret eden Görücü, burada gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

Kreşte ölü bulunan 1 yaşındaki Melisa Tuana Memiş'in ölümüyle ilgili soru üzerine Görücü, şunları kaydetti: "Bu konuda adli yönden de idari yönden de soruşturmalar sürüyor. Tasarruf, Bursa Valiliği'nde olduğu için biz bilgileri onlara gönderdik. Kaymakamlık, benden önceki dönemde oranın tespitini yapmış. Valilik bu konuda gereğini yapar. Soruşturma müfettişleri de gereken incelemelerde bulundu. Veliler, gayriresmi yerlere çocuklarını göndermesin."

-OLAY-

Bursa'nın İnegöl ilçesi Burhaniye Mahallesi'nde bulunan bir kreşte kalan 1 yaşındaki Melisa Tuhana Memiş, bakıcısı tarafından yemek yedirildikten sonra yatağına yatırıldı. Bir süre sonra çocuğu kontrol etmeye gelen bakıcısı çocuğun hareketsiz yattığı gördü. Hemen kucağına Melisa Tuhana Memiş alan bakıcı çevredeki vatandaşlardan yardım istedi. O sırada bir hasta almaya giden 112 Acil Servis ekiplerini gören bakıcı, yola atlayarak ambulansı durdurdu. 

Bakıcının kucağındaki bebeği alan sağlık görevlileri, İnegöl Devlet Hastanesine hareket etti. Yapılan tüm müdahalelere rağmen, minik Melisa kurtarılamadı. Ölüm haberini alana annesi Melike ve babası İbrahim Memiş, sinir krizi geçirdi. Küçük çocuğun cansız bedeni İnegöl Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı 
Bakıcının çocuğu kucağına alıp yardım istemsi anları ise çevredeki güvenlik kameralarına saniye saniye yansındı. Olay sonrası cumhuriyet savcılığı olay yeri incelem ekipleriyle birlikte kreş olan dernekte incelemelerde bulundu. 

Ölüm olayının yaşanmasına rağmen halen kreşte çocukların bulması dikkat çekerken, olayı duyanlar ise gelip çocukları alıp evlerine götürdü. 
Memiş çiftçinin 2 çocukları daha olduğu öğrenildi.

 

DERNEK ÇATISI ALTINDA...

Olaydan sonra İneğöl Cumhuriyet Savcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında 2 yıl önce faaliyete başlayan derneğin içindeki kreş bölümünde inceleme yapıldı. Yapılan aramalarda dernekteki delil mahiyetindeki bilgi ve belgelere el konuldu. İnegöl Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan bilgilendirmede, "Elif Oyun Kültür ve Sanat Derneği" adı altında faaliyet gösteren yerde, kaçak olarak kreş hizmeti verildiği, derneğin kuruluş tüzüğüne aykırı hareket ederek eğitim izni verilmediği halde dernek çatısı altında eğitim ortamı oluşturarak 1 ve 6 yaş arasındaki çocuklara kreş hizmeti verildiği olay günüde Melisa ile birlikte 16 çocuğun bulunduğu belirtildi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.