Hava Durumu

Bursa'da liseli öğrenciler Meclis'e kanun tasarısı hazırladı!

Tan İzmiryolu Okulları'nın düzenlediği 'Gençliğin Meclis Modellemesi' adlı etkinliğe 120 öğrenci katılarak eğitim sisteminin sorunlarını tartıştılar. Gençlik meclisinden çıkan kanun tasarısı ise Bursa Milletvekili Erkan Aydın aracılığıyla TBMM'ye sunulacak.

Haber Giriş Tarihi: 04.03.2018 10:00
Haber Güncellenme Tarihi: 04.03.2018 10:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da liseli öğrenciler Meclis'e kanun tasarısı hazırladı!

Onuralp ÖZALP

Tan İzmiryolu Okulları Fen Lisesi öğrencileri, 'Gençliğin Meclis Modellemesi' adlı etkinlikte birer milletvekili rolüne bürünerek, eğitim sistemini tartıştı. Bursa Akademik Odalar Birliği'nde (BAOB) kurulan lise meclisine CHP Bursa Milletvekilleri Erkan Aydın ve Ceyhun İrgil, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş, Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Fehmi Enginalp, Tan İzmiryolu Okulları Kurucu Müdürü Öztürk Aydın ve öğrenciler katıldı.

'ÖZGÜRCE TARTIŞACAKLAR'

Gençlik Meclisi Modellemesi'ni anlatan proje sorumlusu Türkan Emiroğlu, "Projede bulunan öğrencilerin her biri bugün bir milletvekili olarak karşımızda. Öğrencilerimiz eğitim hakkındaki kendi düşüncelerini TBMM'deymiş gibi özgürce sunacak ve hazırlanan tasarıya oy verecek. Daha sonra burada hazırlanan kanun tasarısı da Bursa Milletvekili Erkan Aydın tarafından mecliste gündeme getirilecek" dedi.

'KENDİ SİSTEMLERİNİ KURSUNLAR'

Bu çalışmanın temel amacının gençlerin, ülkenin sorunlarına yöneltmek ve siyasete olan ilgilerine arttırmak olduğunu aktaran Tan Okulları'nın kurucu müdürlerinden Öztürk Aydın, "TBMM'nin bir modelini burada öğrencilerimiz için kurduk. Öğrencilerimiz Türkiye'de eğitim sorununu tartışacak ve çözüm bulmaya çalışacak. Eğitim Türkiye'nin en önemli sorunlarından biri. Dolayısıyla biz de eğitimi alan gençlerin bu konu üzerinde düşünmesinin daha yararlı olacağını düşündük" diye konuştu.

'GENÇLER ÇÖZÜM BULABİLİR'

Gençlik Meclis Modellemesi'nin açılış konuşmasını yapan Bursa Milletvekili Erkan Aydın, 3 Mart tarihine dikkat çekerek, "Biliyorsunuz ki, 3 Mart 1924 tarihinde Tevhid-i Tedrisat Kanunu yürürlüğe girmiştir. Bu süreçten sonra Türkiye'de bir aydınlanma süreci başlamış ve 15 yılda kendi kendine yetebilen bir ülke haline gelmiştir. Ekonomik olarak bağımsız olabilmek için, küresel bir güç olabilmek için eğitimin şart olduğunu Mustafa Kemal Atatürk o zaman görebilmişti. Bu yüzden de Cumhuriyetin ilanından 1 yıl sonra bu kanunun yürürlüğe girmesi için çalıştı. Bugün yaşadığımız eğitim sistemi üzerindeki karmaşaya belki de burada, gençlerin meclisinde bir çözüm bulunabilir" ifadelerinde bulundu.

'TARTIŞMALAR SANAL'

Tarihi olayları bilenleri gerçekleri daha iyi görebileceğine dikkat çeken Milletvekili Ceyhun İrgil ise şunları söyledi: "Dünya bambaşka bir yere giderken Türkiye'deki eğitim konusundaki tartışmaların çoğu sanal ve gerçekle bağdaşmıyor. Dünyayla kontak kurduğunuzda size sadece bilimi ve hayatı soracaklardır. Onlarla da muhatapsanız dünyada başarılı olacaksınız."

'HER ŞEYİN BAŞI EĞİTİM'

"Her işin başı sağlık değil, eğitimdir" diyen Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, "Eğer eğitimli olmazsak sağlığımızı koruyamayız. Bu yüzden böyle bir projeye imza atan gençlerimizi öncelikle kutluyorum. Biz de üstümüze düşen görevi yerine getirmeye çalışıyoruz. Burada katılımcılık ve demokrasi adına çok önemli bir buluşma olduğunun özellikle altını çizmek istiyorum. Kentlerimizde demokrasi kültürünün gelişmesi çok önemli. Gençlerimizin bu buluşmasında mutlaka sonuçlar ortaya çıkacaktır. Bu sonuçları demokratik tahammüller çerçevesinde uzlaşı kültürünü de ortaya koyarak ortaya çıkaracak gençlerimiz bu düşüncelerini tartışacaklar ve ortak uzlaşı kültürü içerisinde sonuca varacaklardır" ifadelerine yer verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.