Hava Durumu

Bursa da listede! Türkiye'nin doğallığını kaybetmemiş 7 köyü!

Henüz yaz tatili planlarınızı yapmadıysanız, #öncetürkiyeyikeşfet diyerek derlenen Türkiye'nin doğallığını kaybetmemiş 7 köyüne göz atmanızda fayda var!

Haber Giriş Tarihi: 05.06.2021 16:08
Haber Güncellenme Tarihi: 05.06.2021 16:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa da listede! Türkiye'nin doğallığını kaybetmemiş 7 köyü!

Her bir tarafı doğal ve tarihi güzelliklerle bezeli Türkiye'de keşfedilecek pek çok nokta var. Bunlardan biri de yıllara meydan okuyarak doğallığından bir parça olsun kaybetmemiş köyler. Farklı kültürleri ve yemyeşil doğayı bir arada keşfetmeyi sevenlerdenseniz eğer bu köyler tam size göre. 

1 - Misi Köyü, Bursa

Yemyeşil doğası ve tarihi güzellikleriyle adından sıkça söz ettiren Bursa, şirin köyleriyle de bir hayli ilgi çekiyor. Bu köylerden birisi de cumbalı rengarenk evleriyle ziyaretçilerine görsel bir şölen yaşatan Misi. Bursa'nın popüler ilçesi Nilüfer'de bulunan bu şirin köyün içinden geçen bir de deresi var. Ülkemizin en iyi korunan köylerinden biri olan Misi'nin renk cümbüşüne dönüşmüş sokaklarında gezmek ve gün batarken dere kenarında manzaraya karşı bir çay içmek bile başlı başına bir seyahat sebebi diyebiliriz. 

2 - Turgut Köyü, Muğla

Popüler tatil beldemiz Marmaris'te yer alan Turgut Köyü, antik kentten tutun da şelalelere kadar pek çok doğal ve tarihi güzelliğe ev sahipliği yapıyor. Üstelik hem denize kıyısı olması hem de şelalesinde yüzme imkanıyla yaz mevsimine en çok yakışan rotalardan biri. Doğallığı kadar halı dokumacılığı ile de ünlü olan Turgut'ta dilerseniz halıların dokuma sürecine şahit olabilir, hatta tüm gün kendinizi tezgahlarda çalışan maharetli elleri izlerken bulabilirsiniz. Ayrıca, Hygassos Antik Kenti sınırları içerisinde yer alan köyde birçok tarihi kalıntı mevcut.

3 - Yörük Köyü, Kastamonu

Yörük Köyü, Osmanlı mimarisinin en iyi korunduğu yerlerden biri. Öyle ki kuruluşu 11. yüzyıllara dayanan köyün sokaklarında yaşları 500'e kadar uzanan evlere rastlamak mümkün. Safranbolu'ya 11 kilometre gibi bir mesafede bulunan bu köyde restore edilmiş konakları gezebilir, Bektaşi geleneğinin mimari yansımalarını yakından inceleyebilirsiniz. Unutmadan, baklavasının da pek bir meşhur olduğunu belirtelim. 

4 - Camili Köyü, Artvin

Artvin'in güzelliği dillere destan ilçesi Borçka'da yer alan Camili Köyü, yeşilin bin bir tonuna rastlayabileceğiniz türden bir yer. UNESCO tarafından Dünya Biyosfer Rezervi'ne seçilen Camili yöresinin merkezi olan yerleşim yeri dışında bölgede 5 köy daha bulunuyor. Karadeniz'in yemyeşil vadilerine yayılmış olan bu köyleri gezerken Karagöl'ü de görmeden dönmemek gerek.

5 - Doğanbey Köyü, Aydın

Eski bir Rum köyü olan Doğanbey, Aydın'da eski uygarlıkların yaşadığı bölgenin merkezinde bulunuyor. Mübadele zamanı Rumlar gidince uzun yıllar kaderine terk edilmiş fakat restore edildikten sonra adeta yeniden hayata dönmüş. Taş evli daracık köy sokakları ve yamacına kurulduğu Dilek Dağı'nın muhteşem manzarası ise burayı benzersiz kılan detaylardan sadece birkaçı.

6 - Yeşilyurt Köyü, Çanakkale

Mistik Kaz Dağları'nın eteklerine sırtını yaslamış bu şirin köy de tıpkı Doğanbey gibi eski bir Rum köyü. Dağın denize bakan yamacına kurulmuş olması burayı hem deniz turizmi hem de dağ turizmi açısından popüler bir nokta haline getirmiş. Ancak bu popülerliğine rağmen köy, doğallığını korumayı fazlasıyla başarmış. Yeşilyurt'u ziyaret ederseniz, pencerelerini rengarenk çiçeklerin süslediği taş evlerde konaklama deneyimini yaşayabilirsiniz. 

7 - Kaynarpınar Köyü, İzmir

Herkesin emeklilik hayallerini süsleyen bir sahil kasabası vardır ya, işte bizimki de Kaynarpınar! Zira sadelik, sakinlik ve huzur üçlüsün hâkim olduğu bu tatlı mı tatlı köyün ardı Ege'nin muazzam maviliğine açılıyor. Hatta o kadar sade ve minik ki bir ucundan bir ucuna gitmek dakikalarla ölçülebiliyor. Ziyaret sırasında yapılacak aktiviteler ise çok basit; kafanızı dinlemek ve bu huzurlu atmosferin tadını çıkarmak.

Kaynak: https://neredekal.com/

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.