Hava Durumu

Bursa'da LPG tüplerine sıkı takip geliyor

Sıvılaştırılmış Petrol Gazı (LPG) tüplerinin, terör örgütleri tarafından kullanılmasını engellemek için harekete geçen Bursa Valiliği, LPG tüpü satılan bayilerde 30 gün boyunca kamera kaydı yapabilen kayıt sistemi, satış işlemlerinin tutanağa geçirilmesi gibi bir dizi karar aldı.

Haber Giriş Tarihi: 17.11.2017 17:50
Haber Güncellenme Tarihi: 17.11.2017 17:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da LPG tüplerine sıkı takip geliyor

Bursa Valiliği, terör örgütlerinin gerçekleştirdiği kanlı eylemlerde, saldırının etkisini artırmak için sıkça kullandığı Sıvılaştırmış Petrol Gazı (LPG) tüpleriyle ilgili bir dizi karar aldı. Valilikten yapılan açıklamada, kent sınırları içinde bulunan bayilerce doldurulması gereken LPG Tüp Satış Bildirim Cetveli'nin kontrolünün yapılması, tüplerin izlenebilirliği ve yaşam döngüsünün takip edilmesinin amaçlandığı belirtildi. Açıklamada, "Bunun yanı sıra LPG tüp bayilerinin ve LPG tüplerinin takip ve kontrol edilmesi, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) kararlarıyla İlimiz El Yapımı Patlayıcılarla Mücadele Komisyonu kararlarına uyulmasının sağlanması, LPG tüplerinin amacı dışında terör eylemlerinde kullanılmasının engellenmesi hedefleniyor" ifadeleri kullanıldı.

SON KULLANICIYA KADAR...

Kararda, "İlimizde LPG tüpüyle ilgili dolum yapılan dolum tesisi, bakım yapılan bakım yeri, muayene yapılan muayene yeri, dağıtıcı tarafından yapılan depolama ve dağıtım ile satış yapan bayilik yetkisine haiz gerçek ve tüzel kişiler, LPG tüplerinin son kullanıcıya kadar oluşturulacak takip sistemiyle izlenebilirliklerini temin etmelidir" denildi.

EKSİZSİZ İŞLENMESİ ŞART

"Kullanıcıya LPG tüpü satışlarında, kullanıcının T.C. kimlik numarası ya da kredi kartı bilgileri ile ad ve soyadının LPG tüp bayisi tarafından kayıt altına alınmasının zorunlu olduğuna ilişkin düzenlemenin LPG tüpü bayilik sözleşmelerinde bulunması ve mevcut sözleşmelere ise ek madde olarak ilave edilmesi gerekmektedir" denilen açıklamada, "Kullanıcıya tüp satış ve teslimlerinde, kullanıcıya ait bilgilerin LPG Tüp Satış Bildirim Cetveli'ne LPG tüp bayileri tarafından eksiksiz olarak işlenmesi şarttır" ifadeleri yer aldı.

KAMERA ZORUNLULUĞU

Kararda, "LPG tüpü satılan bayilerde en az 30 gün kayıt yapabilen kamera kayıt sistemi bulunmalıdır. Boş olanlar da dahil olmak üzere LPG tüpleri, imalat fabrikaları, dağıtıcılar ve LPG tüp bayileri dışında, şahsi ihtiyaç haricinde hiçbir kişi veya kurum tarafından bulundurulamaz, takas ve satışa konu edilemez" denildi.

227 LİRA CEZASI VAR

Alınan kararların il ve ilçelerde görevli kolluk kuvvetleri tarafından kontrol edilmesi gerektiği belirtilen açıklamada, bunları uygulamayanlara Kabahatler Kanunu'na göre 227 lira para cezası verileceği de bildirildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.