Hava Durumu

Bursa'da 'metro sesi' krizi! 'Psikolojimiz bozulmaya başladı'

Bursa Yüzüncü Yıl Mahallesi sakinleri, yüksek tren sesinden duydukları rahatsızlığın bir an önce çözülmesini bekliyor. Gazetemize ulaşan mahalle sakini, metroda ses önleyici bariyerlerin olmadığını belirtip, "Genel halk sağlığını ilgilendiren ve çok düşük maliyetli bir proje için seçimleri mi bekleyeceğiz?" mesajını verdi.

Haber Giriş Tarihi: 24.08.2020 14:03
Haber Güncellenme Tarihi: 24.08.2020 14:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da 'metro sesi' krizi! 'Psikolojimiz bozulmaya başladı'

Serap ÖZTÜRK

Bursa Yüzüncü Yıl Metro İstasyonu hattında meydana gelen gürültünün çok fazla rahatsızlık verdiğini belirten Orhan Ertuğrul adlı vatandaş, gazetemize ulaşarak, duruma bir çözüm bulunması gerektiğini belirtti. Metro hattının batı çıkış raylarının üzerinin açık olduğunu, iki yan duvarın yüksekliği nedeniyle, ses seviyesinin kanunlarla sınırlandırılanın çok üzerine çıktığını ifade eden Ertuğrul, "Bu yüksek tren sesi, artık psikolojik rahatsızlık yaratmaya başladı. Çevrede yüzlerce konut ve site bulunuyor. Bu nedenle Yüzüncü Yıl Tren İstasyonu batı çıkışına da, Ertuğrul İstasyonu çıkışında olduğu gibi 'ses perdeleme bariyerleri' yapılması gerekmektedir" şeklinde konuştu.

SEÇİMLERİ Mİ BEKLEYECEĞİZ?

Eski başkan döneminden bu yana yapılan çeşitli müracaatlara rağmen, Büyükşehir Belediyesi'nin hiç bir önlem almadığını, ses önleyici bariyerlerin yapılmadığını aktaran Ertuğrul, "Genel halk sağlığını ilgilendiren, bu kadar önemli ve çok düşük maliyetli bir proje için 'seçimleri mi bekleyeceğiz?" çağrısında bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.