Hava Durumu

Bursa'da minibüs ücretlerine zam geldi! İşte yeni tarife

Şehir içi minibüs tarifelerine yeni gelen ve 1 Mayıs'tan itibaren geçerli olacak zamma göre kısa hatlar 3,75 lira, uzun hatlar 4 lira, öğrenci ise 3 lira oldu. Minibüsçüler Odası Başkanı Burgaz, maliyetlerden dolayı zammın kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 28.04.2021 17:27
Haber Güncellenme Tarihi: 28.04.2021 17:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da minibüs ücretlerine zam geldi! İşte yeni tarife

Serhat İNCİ

Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) aldığı kararla kısa ve uzun hat minibüs güzergahlarında öğrenci için 25 kuruş, tam için 50 kuruş zam yaptı.

Buna göre kısa hatlarda 3,25 TL olan tam ücret 3,75 TL'ye, uzun hatlarda 3,50 TL olan tam ücret 4 TL'ye, 2,75 TL olan öğrenci ücreti ise 3 TL'ye yükseldi.

Zamlı tarife 1 Mayıs itibariyle uygulanmaya başlanılacak.

Bursa Minibüsçüler Odası Başkanı Rafet Burgaz, maliyetlerden dolayı zammın kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Araç bakım maliyetlerinin fahiş miktarda arttığını belirten Başkan Burgaz, "Geçen sene 300 liraya alınan lastik bu sene bin lira. Geçen sene 2 bin 500 liraya aldığımız araba enjektörleri bu sene 5 bin 500 lira. Akıl almaz bir fiyat. Geçen sene 10-12 bin liraya yaptığımız motorları bu sene 30 bin liraya rektefiye yapamıyorsunuz. 800-900 lira ödediğimiz şoför sigortası bin 300 küsur lira oldu. 400 lira birden zam gördük. Nasıl çıkacağız. Kasko ve sigortalardan büyük bir zam gördük. Akıl almaz, her şey aldı başını gitti. Şu an yüzde 13-14 arasında ise biz bir zam yaptık. Öyle büyük bir zam değil ama bizim yediğimiz zamlar çok fahiş" dedi.

Geçmiş dönemlerde yolcu tarifelerine 2 sene zam almadıklarını hatırlatan Burgaz, araç fiyatlarının da geçmiş döneme göre yüzde yüz arttığını kaydetti.

Yeni tip koronavirüs sürecinin etkisiyle de çok sıkıntılı şartlar oluştuğunu vurgulayan Burgaz, "Araba değiştirmeyi bırakın günü kurtarmanın derdine düştük. Haftanın 2 günü sokağa çıkma yasağı, akşam 7'den sonra kimse yok. Gündüz çalıştığını da şoföre mi vereceksin, mazota mı vereceksin, kendine mi alacaksın, algını vergini mi ödeyeceksin, arabanın kaskosunu sigortasını mı yapacaksın, tamire mi vereceksin" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.