Hava Durumu

Bursa'da minibüsçüler için zor dönem! 'Pandemi döneminde daha da ağırlaştı'

Pandemi dönemiyle toplu ulaşım aracına talebin düştüğünü ve ayakta yolcuya yasak getirildiğine dikkat çeken Bursa Minibüsçüler Odası Başkanı Burgaz, şartların gittikçe ağırlaştığını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 12.09.2020 15:29
Haber Güncellenme Tarihi: 12.09.2020 15:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da minibüsçüler için zor dönem! 'Pandemi döneminde daha da ağırlaştı'

Bursa Minibüsçüler Odası Başkanı Rafet Burgaz, toplu ulaşımın, pandemiden en çok etkilenen esnaf iş kolu olduğunu vurguladı. Burgaz, pandemi dönemiyle toplu ulaşım aracına talebin düştüğünü ve ayakta yolcuya yasak getirildiğine dikkati çekti.

Rafet Burgaz, minibüsçü esnafıyla beraber, servisçi, taksici ve özel halk otobüsçüsüne kadar, toplu ulaşımın emekçi esnafına çözüm talebi ve arayışları olduğunu ifade ederek, "Bursa'da, Yıldırım başta olmak üzere, halkın kolay ulaşımı için önemli rol üstleniyoruz. Sektörümüzdeki şartlar ağırlaştı. Zaten akaryakıt ve yedek parça giderleri, kurdaki yükselişle epey arttı. Pandemi dönemiyle beraber, sıkıntımız arttı. Allah; pandemi döneminde, ülkemize, milletimize kolaylık versin. Halk sağlığı önemli ve yükümlülüklerimizi yerine getiriyoruz, üzerimize düşeni de yapıyoruz." dedi.

Yerel yönetimlerden destek aradıklarını ve yöneticilere yardımlarından dolayı teşekkür eden Burgaz, "Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Alinur Aktaş, Kent Meydanı'ndaki durak yeri sorununa çözüm getirmesi gibi, esnafımıza kulak veriyorlar." diye konuştu.

Burgaz, Bursa'nın özellikle bazı semtlerindeki minibüs hatlarının daha da çok etkilendiğini belirterek, duraklar nezdinde çözüm ihtiyacı bulunduğunu sözlerine ekledi
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.