Hava Durumu

Bursa'da Myrleia Antik Kenti için tek yürek oldular

Bursa'nın Mudanya ilçesinde 2 bin 700 yıllık Myrleia Antik Kenti'nin üzerine inşa edilen alışveriş merkezi (AVM) nedeniyle protesto düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2018 19:08
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2018 19:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da Myrleia Antik Kenti için tek yürek oldular

AVM önünde bir araya gelen Myrleia Antik Kenti Platformu üyelerinin protestosuna Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz da katıldı. Türkyılmaz, burada yaptığı konuşmada, şu ana kadar burası için yapılması gerekenlerin hepsinin yapıldığını söyledi.

Kamulaştırma kararı alındığını ve meclise plan değişikliği sunulduğunu belirten Türkyılmaz, "Bu bölgenin 'arkeopark müze' olarak tanımlanmasıyla birlikte plan değişikliğini gündeme getirdik. Önümüzdeki olağanüstü mecliste de bu kararın çıkacağını umut ediyorum. 2 bin 700 yıllık bir tarih üzerine yapılacak bir AVM'de sermaye kazanacak ama müze olduğunda, arkeolojik sit alanındaki antik kent ortaya çıktığında Mudanya'nın ilk kurulduğu yer ortaya çıkacak." diye konuştu.

AVM'nin giriş çıkışlarının Mudanya Belediyesi'nin arazisinde olduğunu dile getiren Türkyılmaz, "O zaman kendilerine bir giriş çıkış yolu bulmaları gerekecektir. İş yeri sahibine yaptığımız takas önerimiz geçerli. Gelsinler, görüşelim" dedi.

Doğayı ve Çevreyi Koruma Derneği (DOĞADER) Başkanı Caner Gökbayrak da "Bugüne kadar çok uyarıda bulunduk, açıklamalar yaptık ve halktan destek bulduk. İnadında devam edip AVM açılmaya hazırlanıyor. Biz de elimizdeki en büyük silah olan boykotu kullanmak için burada toplandık" ifadesini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.