Hava Durumu

Bursa'da Nargile Mehtiyeva rüzgârı

Bursalıların aşık geleneğini daha yakından tanıyabilmesi amacıyla düzenlenen organizasyonunda sahne alan Gürcistanlı Aşık Nargile Mehtiyeva, seslendirdiği birbirinden güzel türkülerle seyircilere unutulmaz bir gece yaşattı.

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2017 13:47
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2017 13:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da Nargile Mehtiyeva rüzgârı

Geçtiğimiz günlerde Ördekli Kültür Merkezi'nde, 'Aşık Şenlik Geleneği'ni tanıtmak amaçlı düzenlenen organizasyonda sahne alan, bu geleneğin en iyi temsilcilerinden Gürcistanlı Aşık Nargile Mehtiyeva, birbirinden güzel türkülerle Bursalılar'ın kulaklarının pasını sildi.

Kentte dernekçilik alanında adından söz ettiren isimlerden olan Mustafa Ayvazoğlu'nun organize ettiği programda anlattığı halk hikayeleri ile dinleyenlerini duygulandıran Aşık Nargile Mehtiyeva, yörenin ünlü şairelerinden olan Güllü Eldar Tomarlı'ya ait "Terlan Bala"  türküsü ile de kalabalığı coşturdu.

YİNE GELECEK

Etkinliğin sponsorluğunu ise Bursa'nın önde gelen iş adamlarından Zekeriya Kutlucan, Hikmet Karaboğa, Muhsin Şaşmaz, Metin Demirkaya gibi isimler üstlendi. Öte yandan Mehtiyeva'nın, 2018'in Şubat ayında Aşık Şenlik Derneği'nin düzenleyeceği yöresel dostluk gecesinde tekrar türküleriyle coşturmak üzere ülkemize geleceğini kaydetti.

AŞIK MEHTİYAVA KİMDİR?

Aşık Nargile Mehtiyeva, aşık sanatına çocuk denecek yaşlarda gönül vermiş, 'Aşık Şenlik Geleneği'nde yetiştirdiği bir çok öğrencisi olan bir halk sanatçısıdır. Başta İngiltere ve Hollanda olmak üzere bir çok Avrupa ülkesinde konserler veren Mehtiyava, kendi bölgesinde sanatını en iyi ve doğru şekilde icra eden usta aşıklardandır. 

On yıldır Türkiye'ye sıklıkla gidip gelen, bir çok programa katılan ve yine bir çok ödüller alan ünlü aşık ayrıca bir Karapapak Türk Kızıdır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.