Hava Durumu

Bursa'da nişanlısını banyoda döverek öldürdü! Adalet yerini buldu

Bursa'da düğünlerinden bir gün önce tartıştığı nişanlısını banyoda döverek öldüren şahıs müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Haber Giriş Tarihi: 22.12.2020 16:41
Haber Güncellenme Tarihi: 22.12.2020 16:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da nişanlısını banyoda döverek öldürdü! Adalet yerini buldu

Bursa 14. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada tutuklu sanık Yunus Emre Akar'ın ifadesi, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla alındı. Öldürülen Songül Yalçın'ın ailesi ve taraf avukatları ise duruşma salonunda hazır bulundu.

Karar öncesi son sözleri sorulan sanık, önceki beyanlarına ekleyeceği bir şeyin olmadığını ifade etti.

Sanığın olay sonrası rahat tavırlar sergilemesi ve nişanlısını yaralı halde bırakıp fatura ödemeye gitmesinden, pişmanlık duymadığının anlaşıldığı gerekçesiyle takdir ve tahrik indirimi uygulamayan mahkeme heyeti, Yunus Emre Akar'ı "kasten öldürme" suçundan müebbet hapisle cezalandırdı. Heyet, sanığın tutukluluğunun devamını da kararlaştırdı.

Olayın geçmişi

Olay, geçen yıl Temmuz ayında, Hüdavendigar Mahallesinde meydana geldi. 1 gün sonra düğünleri olacak Songül Yalçın ve Yunus Emre Akar evde takılar yüzünden tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine Akar, 3 yıllık nişanlısı Yalçın'ı banyoya götürerek dövmeye başladı.

Darp neticesi Songül Yalçın yere yığıldı. Nişanlısının bayıldığını düşünen Akar, fatura ödemek için evden ayrıldı. Faturayı ödeyip, eve tekrar döndüğünde Yalçın'ı yerde hareketsiz yatmaya devam ettiğini görünce durumu sağlık ekiplerine bildirerek hızla evden uzaklaştı. İhbar üzerine kapısı açık olan eve giren sağlık görevlileri yaptıkları kontrolde Songül Yalçın'ın bilincinin kapalı olduğunu tespit etti. Olay yerinde ilk müdahalesi yapılan Yalçın, Çekirge Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedaviye alınan Yalçın, doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı.

Olayla ilgili soruşturma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, apartmanın güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Olay saatinde eve sadece Yunus Emre Akar'ın girip, çıktığı tespit edilmesinin ardından başarılı bir operasyonla yakalanarak gözaltına alındı. Akar, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilerek çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.