Hava Durumu

Bursa'da öğretmene şiddete emsal karar!

Bursa Mustafakemalpaşa'da geçen ay meydana gelen ve eğitim camiasını ayağa kaldıran öğretmene şiddet olayıyla ilgili mahkeme, dün emsal niteliğinde bir karara imza atarak darp ve tehditte bulunan veliye 18 ay hapis cezası verdi.

Haber Giriş Tarihi: 30.11.2018 09:44
Haber Güncellenme Tarihi: 30.11.2018 09:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da öğretmene şiddete emsal karar!

-N. Nuri Yavuz-

Eğitim camiasında gönüllere su serpen karar, Mustafakemalpaşa 3. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından verildi. 8 Ekim 2018 tarihinde, pantolonu nizami olmadığı için oğlunu okula almayan Mustafakemalpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Başyardımcısı Emin Arıkan'ı darp ve tehdit eden veli E.D. çıkarıldığı mahkemece ilk duruşmada erteleme ya da para cezasına dönüştürülmeksizin 18 ay hapis cezasına çarptırıldı.

İLGİNÇ SAVUNMA

Dün, ilçe adliyesinde görülen davada sanık veli E.D. savunmasında olay anında küfür etmediğini, 'seni öldüreceğim' demediğini belirtirken "Ben ona vursam o kendisine bir hafta gelemez. Ben yemin ederim ki vurmadım. Ben sadece itekledim" ifadelerini kullandı. E.D.'nin belediye çalışanı olduğu da dikkatlerden kaçmadı.

İKİ AYRI SUÇTAN CEZA

Veli E.D.'yi darp ve tehdit suçlarından yargılayan mahkeme, E.D.'ye kamu görevlisini görevinden dolayı kasten yaralama suçundan 9 ay, tehdit suçundan da 9 ay olmak üzere toplam 18 ay hapse mahkûm etti. Mahkeme, E.D.'nin sabıka kaydı, olayın meydana geliş şekli ve E.D.'nin bir daha suç işlemekten çekinmeyeceği kanaatiyle cezanın ertelenmesi ya da para cezasına çevrilmesine yer olmadığına hükmetti.

---

EĞİTİM CAMİASI MEMNUN

Emsal niteliğindeki kararı değerlendiren Türk Eğitim-Sen Bursa 1 No'lu şube başkanı Metin Öksüz, "Mustafakemalpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Başyardımcısı, üyemiz Emin Arıkan 08 Ekim 2018 tarihinde kendini bilmez bir veli tarafından makam odasında darp edilmişti. Esefle kınıyoruz. Türk Eğitim Sen Bursa 1 No'lu Şube Yönetimi olarak ilk günden beri Emin Bey'in yanındaydık. Bu veliyle ilgili olarak gerekli hukuki işlem sendikamız tarafından başlatıldı. Bugün de ilk duruşmada bu veliye kasten yaralama suçundan 9 ay, tehdit suçundan 9 ay hapis cezası verildi. Adaletin tecelli etmesinden memnuniyet duyuyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi bu günden sonrada eğitim çalışanlarının yanında durmaya devam edeceğiz. Öğretmenlere yönelik şiddet ile ilgili gerekli tedbirlerin alınmamasından dolayı şiddet olayları sürmektedir. Öğretmenler en çok veli ve öğrenciler tarafından şiddete uğrarken, büyük bölümünün de şikâyetçi olmaması dikkat çekicidir. Talebimiz, eğitim çalışanlarına yönelik şiddetin önüne geçmek amacıyla "Şiddeti Önleme Kanunu çıkarılması, Türk Ceza Kanunu'nda eğitim çalışanlarına yönelik şiddeti caydırıcı nitelikte yeni düzenlemeler yapılarak; bu eylemlerin, kamu hizmetini engelleme, vatandaşın eğitim hakkını kullanmayı engelleme ve bunun sonucunda insan hayatının riske atılması gibi suç tipleri başlıkları altında değerlendirileceği yasal düzenlemeler yapılması, cezaların artırılması ve verilen cezaların ertelenmemesinin sağlanmasıdır. Bu ülkeyi yönetenler, bu ülkede siyaset yapanlar, bu ülkede yaşayanlar, herkes ama herkes şu gerçeği bilsin ki 'ÖĞRETMENE SAHİP ÇIKMAK, TÜRKİYE'YE SAHİP ÇIKMAKTIR!'" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.