Hava Durumu

Bursa'da öğretmenler isyan etti: 'Denetimden değil, eğitimden sorumluyuz'

İçişleri Bakanlığı'nın aldığı kararla koronavirüs salgınına karşı "Mahalle Denetim Ekipleri'nde yer alan öğretmenler, uzaktan eğitim-öğretim döneminin başlamasıyla asıl görevlerini yerine getiremez oldu. Konuyla ilgili açıklama yapan Türk Eğitim-Sen Bursa 2 No'lu Şube Başkanı Fatih Gümüş, "Öğretmen mahallenin denetiminden değil; eğitiminden sorumludur" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 29.09.2020 19:44
Haber Güncellenme Tarihi: 29.09.2020 19:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da öğretmenler isyan etti: 'Denetimden değil, eğitimden sorumluyuz'

Tuğba ÖZ

Kovid-19 salgınına karşı İçişleri Bakanlığı'nın 13180 sayılı genelgesi doğrultusunda, öğretmenler kaymakamlıklar koordinasyonuyla "Mahalle Denetim Ekipleri"nde görev almaya başladı. 31 Ağustos'ta uzaktan eğitim-öğretim döneminin faaliyete geçmesiyle öğretmenlerin, kendi işlerinin yanı sıra mahalle denetimlerine de katılması yönünde okullara yazı gönderildi.

'HESABINI KİM VERECEK?'

Konuyla ilgili açıklama yapan Türk Eğitim-Sen Bursa 2 No'lu Şube Başkanı Fatih Gümüş, " 31 Ağustos itibarıyla öğretmenlerimiz uzaktan eğitim-öğretim faaliyetlerine başlamışlardır. Yani öğretmenler asli görevlerini yerine getirmektedirler. Şundan eminiz ki öğretmenlerimiz yüz yüze eğitimden kat ve kat fazla yorulmakta, fazla mesai harcamaktadırlar. Hal böyle iken okullarımıza bugün gönderilen yazı akla mantığa sığmamaktadır! MEB; sürekli program değiştirmekten, ek ders yazısı yazmaktan öğretmenlerimizin ne yaptığını unutmuşa benziyor! Bir an önce bu uygulamadan vazgeçilmeli ve öğretmenlerimizin okullarda öğrencilerine kavuşmaları için çaba harcanmalıdır. Öğretmenleri bu tehlikenin içine atarak oluşabilecek tehlikenin farkında mısınız? Filyasyon görevinde hastalık kapan bir öğretmenin bunu kimlere bulaştırabileceğini hesap ediyor musunuz? Kendisine ya da bulaştırma ihtimali olan kişilere bir şey olursa bunun hesabını kim verecektir? 

'HAZIR KITA ANLAYIŞI'

Öğretmenlerin daha önceleri defalarca şahit olduğu şekilde, mülki amirler tarafından "hazır kıta" olarak görülen anlayıştan derhal vazgeçilmesini belirten Gümüş, "Bu vesileyle bir kez daha hatırlatalım: öğretmen mahallenin denetiminden değil; eğitiminden sorumludur!" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.