Hava Durumu

Bursa'da ölümlü kaza! Yaralıların ismi açıklandı

Diyarbakır'dan Bursa'ya kamp için gelen öğrencilerin geçirdiği kazada 2 kız öğrenci hayatını kaybetti, 16 öğrenci yaralandı. Yaralıların kimliği açıklandı.

Haber Giriş Tarihi: 10.07.2017 11:53
Haber Güncellenme Tarihi: 10.07.2017 11:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da ölümlü kaza! Yaralıların ismi açıklandı

Diyanet İşleri Başkanlığınca Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinden 13-15 yaş aralığındaki çocuklar, 10 Temmuz - 5 Ağustos tarihleri arasında Bursa'daki kamp için yola çıktı. Uçak ile İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanı'na gelen 91 öğrenci ve 3 öğretmen gece 00.50 sıralarında karayolu ile Bursa'ya geçmek için 2 otobüsle hareket etti. İstanbul -İzmir Otobanı Gemlik gişelerine gelindiğinde, öğrencilerinden bazılarının midesinin bulanması üzerine otobüs şoförü yol kenarına çekip beklemeye başladı.

İHMALLER ZİNCİRİ KAZAYI BERABERİNDE GETİRDİ

Otobüsün emniyet şeridinde durmasından sonra öğrenciler hava almak için dışarı çıktı. Aynı istikamete gitmekte olan kamyonet emniyet şeridindeki öğrencilerin arasına daldı. Kazada çok sayıda kız öğrenci yaralanırken, Edanur Yıldız (13) ve Semanur Tekinhatun (13) hayatını kaybetti. Kamyonet sürücüsü Sedrettin Eroy'un da aralarında bulunduğu çok sayıda yaralı çevre ilçelerin hastanelerine kaldırıldı. Bursa Valisi İzzettin Küçük yaralıalrı ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.

YARALILARIN İSİMLERİ AÇIKLANDI

Yaralı kız öğrencilerden 4'ünün ağır yaralı olduğu öğrenilirken, hastaneye kaldırılanların isimleri Zilan Ç, Fidan S, Büşra Nur K, Büşra G, Nurcan K, Elif A, Aleyna E, Zehra Nur E, Hümeyre E, Ayşe T, Bahar E, İlayda G., Tuğba T. ve Emine M. Aysel E, diye açıklandı. Savcılık olayla ilgili olarak otobüs şoförleri Hakan Taşpınar ve Kaan Selvi hakkında gözaltı kararı aldı.

Öğrencilerin ölüm haberini alan yakınları Bursa'ya gelmek için yola çıktı. Sabah Bursa'da olan acılı aileler, adli tıpta otopsi işlemleri bittikten cenazeleri Diyarbakır'a götürdü.

Bursa'da facia! Kamyonet kız öğrencilerin arasına daldı

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.