Hava Durumu

Bursa'da organ nakli beklerken,karaciğeriyle umut oldu

Bursa'da böbrek hastası vatandaş nakil için sıra beklerken beyin ölümü gerçekleşti. Ailesi de karaciğerini bağışlayarak başka bir hastaya umut oldu.

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2017 12:34
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2017 12:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da organ nakli beklerken,karaciğeriyle umut oldu

Böbrek yetmezliği rahatsızlığından yıllardır diyalize giren 41 yaşındaki M.A, nakil için sıra beklerken geçirdiği beyin kanaması neticesinde hayatını kaybetti. Ailesi M.A'nın karaciğerini kendisi gibi organ bekleyen birine bağışladı. Çekirge Devlet Hastanesinde beyin kanamasından tedavi gören, böbrek hastası ve nakil bekleyen M.A., yeni organına kavuşamadı ama, kendisi gibi organ bekleyen bir hastayı hayata bağladı. M.A.'nın beyin ölümünün ardından doktorlar tarafından gerçekleştirilen operasyonla alınan karaciğeri yine Bursa'da özel bir hastanede tedavi gören bir hastaya nakledildi.

HASTALARIMIZA UMUT OLDUK

Çekirge Devlet Hastanesi Organ Nakli Koordinatörü Tamara Uzun Bal, her bağışlanan organın yeni umutlar yeşerttiğini belirterek, "Yapılan bağışlarla hastalarımıza umut olmaya devam ediyoruz. Yakınlarına yaptığı bağıştan dolayı teşekkür ediyor, merhuma da Allah'tan rahmet diliyoruz" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.