Hava Durumu

Bursa'da Roman Orkestrası'yla kurtlarını döktüler

Bursa'nın Nilüfer ilçesinde, kendilerine uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının kaldırılmasının ardından sokaklara çıkan 65 yaş ve üstü vatandaşlar, Roman Orkestrası'yla kurtlarını döktü. Davul ve zurna eşliğinde Bursa çiftetellisi oynayan yaşlılar renkli görüntüler oluşturdu.

Haber Giriş Tarihi: 17.05.2020 14:53
Haber Güncellenme Tarihi: 17.05.2020 14:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da Roman Orkestrası'yla kurtlarını döktüler

Bursa'nın Nilüfer ilçesinde, kendilerine uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının 6 saatliğine kaldırılmasıyla sokaklara çıkan 65 yaş ve üstü vatandaşlar, Roman Orkestrası eşliğinde oynayarak göbek attı. Hava almak için sokağa çıkan yaşlılar, mahallelerindeki yeşil alanlara akın etti. Yürüyüş yaparak temiz havanın tadını çıkaran yaşlılar, spor aletlerine de binmeyi ihmal etmedi.

Sosyal mesafe kurallarına uydukları riayet eden 65 yaş üstü vatandaşlar, Nilüfer Belediyesi'nin sürpriziyle şaşkına döndü. Nilüfer Belediyesi Roman Orkestrası, çaldığı oyun havalarıyla birlikte yaşlıları kendinden geçirdi. Göbek atarak kurtlarını döken vatandaşlar, davul ve zurna eşliğinde Bursa çiftetellisi de oynadı.

Pazar günü boyunca Nilüfer ilçesinin pek çok mahallesini dolaşarak vatandaşlara konser veren orkestraya teşekkür eden vatandaşlar, "Sokağa çıktığımda böyle bir şeyle karşılaşınca çok mutlu oldum. Çok güzel bir etkinlik oldu, güzel bir haftasonu geçirdik, kurtlarımızı döktük. Herkese teşekkür ederiz." ifadelerinde bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.