Hava Durumu

Bursa'da sağlıkçılar sokağa döküldü! 'Borcunuz var'

Türk Tabipleri Birliği'nin çağrısıyla sağlıkta şiddete karşı başlatılan eyleme Bursa da katıldı. Bursa Tabip Odası Başkanı Güzide Elitez, "Sağlıkta şiddeti önlemek, teklifimizi dikkate almak ve Sağlıkta Şiddet Yasası'nı çıkarmak için daha kaç hekimin ölmesini bekliyorsunuz?" diyerek çağrıda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 11.10.2018 16:03
Haber Güncellenme Tarihi: 11.10.2018 16:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da sağlıkçılar sokağa döküldü! 'Borcunuz var'

Tedavi ettiği hastası tarafından öldürülen Uzman Dr. Fikret Hacıosman'ın ardından hekimler Türkiye'nin dört bir yanında protesto yürüyüşüne başladı. 2005 yılında İstanbul'da Prof. Dr. Göksel Kalaycı ile başlayan ve bugüne kadar 12 hekimin hasta ve hasta yakınları tarafından öldürülmesine neden olan sağlıkta şiddete karşı "Artık yeter" diyen Bursa Tabip Odası üyesi hekimler isyanda:  "Sağlıkta Şiddet Yasası hemen şimdi!"

Türk Tabipleri Birliği'nin (TTB) çağrısıyla sağlıkta şiddete karşı başlatılan eylem programı kapsamında Türkiye genelinde yürüyüş eylemi gerçekleştirildi. Bursa Tabip Odası üyesi hekimler de,  sağlıkta şiddeti protesto etmek için bir araya gelirken, "Sağlıkta Şiddet Yasası" istediklerini bir kez daha dile getirdi. Setbaşı Mahfel önünden başlayan protesto yürüyüşü, Heykel'deki Atatürk Anıtı önünde son buldu. Sabah işe gitmek için evden çıkıp, iş yerinde şifa vermek için çabaladıkları insanlar tarafından öldürülmeyi kabul etmediklerini vurgulayan Bursa Tabip Odası Başkanı Güzide Elitez, "Sağlıkta Dönüşüm Programı'nın uygulanmaya başlamasından bu yana sağlık alanında giderek artan şiddet olayları, artık dayanılmaz bir noktaya geldi. 2005 yılında İstanbul'da Prof. Dr. Göksel Kalaycı hocamızın bir hastası tarafından öldürülmesiyle başlayan süreçte, bugüne kadar 12 meslektaşımızı haksız yere uğradıkları saldırılar ve Sağlıkta Dönüşüm Programı'nın yol açtığı çarpıklıkların yarattığı tükenmişlik nedeniyle yaşamlarına son verdikleri için kaybettik. Soruyoruz: Sağlıkta şiddeti önlemek, teklifimizi dikkate almak ve Sağlıkta Şiddet Yasası'nı çıkarmak için daha kaç hekimin ölmesini bekliyorsunuz? Biz hekimler buna tahammül etmeyeceğiz!" dedi.

BORCUNUZ VAR!

Sağlıkta Şiddet Yasası çıkarılıncaya ve sağlık alanındaki şiddet önleninceye kadar mücadeleye devam edeceklerini belirten Elitez, "Prof. Dr. Göksel Kalaycı'ya borcunuz var! Dr. Ali Menekşe'ye borcunuz var! Dr. Ersin Aslan'a borcunuz var! Dr. Melike Erdem'e borcunuz var! Dr. Kamil Furtun'a borcunuz var! Dr. Abdullah Biroğul'a borcunuz var! Dr. Aynur Dağdemir'e borcunuz var! Dr. Hüseyin Ağır'a borcunuz var. Elazığ Fırat Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Muhammed Said Berilgen'e borcunuz var! Dr. Engin Karakuş, Dr. Ece Ceyda Güdemek ve tıp fakültesi öğrencisi Yağmur Çavuşoğlu'na borcunuz var! Dr. Fikret Hacıosman'a borcunuz var! Bunu kabul etmeyeceğiz! Sağlıkta Şiddet Yasası'nın hemen şimdi çıkarılmasını istiyoruz. Sağlığı korumak, hayat vermek üzere kurulmuş bir mesleğin mensuplarının görevi başında öldürülmesini kabul etmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.