Hava Durumu

Bursa'da şeftali üreticisi dertli

Bursa'daki şeftali çiftçisi dertli. Üretici rekolte bolluğu yaşarken fiyatların istenilen seviyede olmamasından memnuniyetsiz

Haber Giriş Tarihi: 11.07.2017 11:54
Haber Güncellenme Tarihi: 11.07.2017 11:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da şeftali üreticisi dertli

Bu yıl İnegöl'de 6 bin tonla en çok üretimi İsaören köyü yaparken, raf ömrü bir haftaya kadar çıkan şeftali burada yetişiyor. Şeftaliler İsaören Kalkınma Kooperatifi'ne ait soğuk hava deposunda muhafaza ediliyor. Şeftali hasadını değerlendiren Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, "İnegöl ürün deseni bakımından zengin bir ilçe. Diğer ilçelerde iki üç tür mahsul yetiştirilirken, bizde çok çeşitli ürün ekiliyor. İsaören(de yıllardan bu yana şeftali üretimi yapılıyor. İnegöl'ün bazı köylerinde de şeftali üretiliyor, ama İsaören'de üretim daha fazla. İnegöl'de 15 bin ton şeftali üretiminin 6 bin tonunu İsaören karşılıyor" dedi.

TARIM AŞ'DEN YARDIM İSTİYORUZ

 Şeftalinin kilosunun tarlada 1 lira olduğunu söyleyen Çelik "Bizim beklentimiz 1.6-1.7 TL arasındaydı. Bu fiyatlarla çiftçimiz para kazanamaz. Büyükşehir Tarım A.Ş.'den isteğimiz olacak. Bursa'da siyah incirin pazarlamasında daralma olduğu zaman nasıl ki el atıyorlarsa, aynı şekilde de biz de şeftali konusunda destek isteyeceğiz. Bursa'nın en çok şeftali üretimi İnegöl'de yapılmaktadır. İnegöl şeftalisi Bursa'nın parlayan yıldızı" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.