Hava Durumu

Bursa'da sekizincisi açıldı! 'Yıl sonuna kadar bu sayı 15'i bulacak'

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin özellikle dar gelirli ailelerin çocuklarının da okul öncesi eğitim hizmetlerinden faydalanabilmesi amacıyla hizmete aldığı Ana Kucağı Eğitim Merkezlerinin sekizincisi açıldı.

Haber Giriş Tarihi: 05.01.2021 12:41
Haber Güncellenme Tarihi: 05.01.2021 12:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da sekizincisi açıldı! 'Yıl sonuna kadar bu sayı 15'i bulacak'

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Vatan Mahallesi'nde daha önce aile sağlığı merkezi olarak kullanılan ancak merkezin taşınmasının ardından boş kalan bina, tadilat ve düzenlemelerle modern bir eğitim kurumuna dönüştürüldü.

Dar gelirli ailelerinin çocuklarının okul öncesi eğitimden yararlanması amacıyla 4-6 yaş grubu miniklere eğitim vermek için kurulan, altı derslikli "Vatan Ana Kucağı Eğitim Merkezi" törenle hizmete girdi.



Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, törende yaptığı konuşmada, çocukların özellikle eğitim noktasında ihmal edilmemesi için Ana Kucağı Eğitim Merkezleri ile ailelere destek olmaya çalıştıklarını belirtti.



Çocukların geleceğe en iyi şekilde hazırlanmasının önemine değinen Aktaş, şunları kaydetti:

"Bugün sekizinci Ana Kucağı Eğitim Merkezini açıyoruz. Yıl sonuna kadar bu sayı 15'i bulacak. Bizim bütün gayemiz, iyi ahlaklı, vatanını, milletini, şehrini, devletini seven, büyüklerine saygı, küçüklerine sevgi gösteren bireyleri, topluma kazandırmak. Bunun için bu merkezlerimize 'Ana Kucağı' adını verdik. Hiçbir yer, ana kucağının sıcaklığını ve samimiyetini veremez ama çocuklarımıza ana kucağını aratmayacak mekanlar hazırladık. Burada 6 derslikte 130 çocuğumuz eğitim alacak. Her merkezde yemekhane var. Sabah grubuna kahvaltı, öğle gruplarına ikindi öğünü ücretsiz veriliyor. Çocukların çanta, kırtasiye ve eğitim seti ihtiyaçlarını da karşılıyoruz."



Aktaş, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında, tüm merkezlerde gerekli önlemlerin alındığını bildirerek, "Merkezlerde 20 kişilik sınıflarda mevcudu 15'e, 15 kişilik sınıflarda 10'a düşürdük. Maske, mesafe ve hijyen konusunda gerekli duyarlılığı gösteriyoruz. Eğitimde, Milli Eğitim Bakanlığı müfredatının yanı sıra 'Şehrim Bursa' modelini uyguluyoruz. Bunun yanında çocuklara 'değerler eğitimi' veriyoruz." ifadelerini kullandı.

Daha sonra Aktaş, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan ve diğer protokol üyeleri kurdeleyi keserek açtıkları merkezi gezerek, eğitim alan çocuklarla sohbet etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.