Hava Durumu

'Bursa'da sınava giden genç kıza maske cezası kesildi' iddiası! Valilikten flaş açıklama

Bursa'da dün yapılan YKS'ye gitmek için evinden çıkan genç kıza maske takmadığı gerekçesiyle 900 TL para cezası kesildiği iddia edildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Bursa Valiliği, olayın yanlış aktarıldığını genç kızın en son 2019 YKS sınavına girdiğini ve hali hazırda üniversite öğrencisi olduğunu açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 29.06.2020 16:21
Haber Güncellenme Tarihi: 29.06.2020 16:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
'Bursa'da sınava giden genç kıza maske cezası kesildi' iddiası! Valilikten flaş açıklama

Bursa'nın İznik ilçesinde bir genç kıza, YKS'ye gitmek içinden evinden çıktığı sırada maske takmadığı gerekçesiyle 900 TL para cezası kesildiği iddia edildi. Söz konusu iddiaya ilişkin Bursa Valiliği'nden bir açıklama geldi.

Valiliğin açıklaması şöyle: 

Bazı basın yayın organları tarafından  " Maske Takmadan Sınava Giderken Yakalanan Genç Kıza Ceza" başlığıyla yayımlanan haberler gerçeği yansıtmamakta olup, aşağıdaki açıklamaya ihtiyaç duyulmuştur.

27.06.2020 günü saat 15.35 sıralarında İlimiz İznik ilçesi Mahmut Çelebi Mahallesi Eski Belediye Meydanında İlçe Hıfzıssıhha Kurulunca alınan kararları uygulamak amacıyla yapılan denetimlerde İ.A. (19) isimli şahsa maske takmamaktan 900 Türk Lirası idari para cezası uygulanmıştır.

İznik İlçemizde YKS sınavı yapılmamıştır. Bahse konu şahıs da hali hazırda İstanbul Biruni Üniversitesi Sağlık Bölümü 2. Sınıf öğrencisidir. 2020 YKS sınavı için başvurusu bulunmamakta olup dolayısıyla sınava girmemiştir. Şahıs en son 2019 YKS sınavına girmiştir.

 Şahsın saat 15.00 gibi evinden çıktığı, evlerinde tadilat yapıldığından maske bulamadığı için takmadığı tutanaktaki beyanından anlaşılmıştır. Ayrıca şahsın yanındaki arkadaşı, maskesi boynunda olmasından dolayı ikaz edilmiş ve cezai yaptırım uygulanmamıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.