Hava Durumu

Bursa'da skandal! Hastalıklı tavukları piyasaya sürüyorlar!

Bademli'deki bir kümese baskın düzenleyen jandarma ve zabıta ekipleri; 200'ü telef olmuş 800'ü hasta toplam bin tavuğa kesimhaneye gönderilmeden önce el koydu.

Haber Giriş Tarihi: 15.03.2018 08:36
Haber Güncellenme Tarihi: 15.03.2018 08:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da skandal! Hastalıklı tavukları piyasaya sürüyorlar!

Turgay AKBULUT

Genetiği değiştirilmiş organizmalar ve nişasta bazlı şekerler başta olmak üzere gıda sağlığına yönelik tartışmalar sürerken, Bademli'deki bir tavuk kümesinde yapılan denetim, mantar gibi etrafımızı saran tavuk tesislerine yönelik soru işaretlerini de yeniden gündeme getirdi. Gelen bir ihbarı değerlendiren Osmangazi İlçe Jandarma Komutanlığı, Tarım ve Gıda İl Müdürlüğü ve Osmangazi Zabıta Müdürlüğü ekipleri Bademli'deki bir tavuk kümesine baskın düzenledi.

Ekiplerin kümeste yaptıkları incelemede, kesim haneye gönderilmek için hazır halde bekletilen 200 adet telef olmuş tavuk ele geçirildi. Kümesteki yaklaşık 800 tavukta ise çeşitli hastalıklar tespit edildi.

RUHSATSIZ ÇIKTI

Jandarma ekipleri telef olmuş ve hastalıklı tavuklara itlaf etmek için el koydu. Kümes sahibi tavukları yem yapmak için kesim haneye gönderdiğini savundu. Kümes mühürlenirken, işletme sahibine de 15 bin TL para cezası kesildi. Ruhsatsız olduğu bildirilen kümese daha önce de hem Osmangazi hem de Nilüfer belediyeleri tarafından ayrı ayrı ceza kesildiği belirlendi. Ekiplerin zamanında müdahalesi ile hastalık saçan tavukların sofralara ulaşması bu defa engellendi. Ancak ekipler yetişemese ya da duyarlı bir vatandaş ihbarda bulunmasa o zaman ne olacaktı? Bu tavuklar hangi tesislerde kesilecek nerelerde satışa sunulacaktı? Bu firmalar araştırıldı mı? Yoksa tavukların itlafı ile tüm mesele kapandı mı? Bursa kamuoyu toplum sağlığını tehdit eden gıda teröristlerinin izinin sürülmesini bekliyor. (FOTO:ÖMER AYDOĞDU)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.