Hava Durumu

Bursa'da sosyal medyadan canlı vaaz dönemi!

Koronavirüs tedbirleri kapsamında Türkiye genelinde cemaatle namaz kılmak yasaklanırken, Bursalı imamlar sosyal medya üzerinden canlı vaaz vererek cemaate ulaşıyor.

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2020 11:17
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2020 11:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da sosyal medyadan canlı vaaz dönemi!

Bursa İl Müftülüğü korona virüs tedbirleri kapsamında camilerden vaaz verilemeyen cemaate ulaşmanın farklı bir yolunu buldu. İl Müftülüğü bünyesinde medya inovasyon birimini kurdu. Buradan bulunan stüdyoda her gün bir hoca kameranın karşısına geçerek canlı yayından günlük vaaz veriyor. Her gün 1 saat süren vaazlar Ramazan ayı boyunca da farklı programlarla devam edecek. Bu vaazları izlemek isteyen vatandaşlar müftülüğün sosyal medya hesaplarından ulaşabilecek.

Yaptıkları canlı vaazla ilgili bilgi veren Bursa Müftüsü İzani Turan, "Korona virüs ülkemize sirayet ettiğini gün itibariyle Bursa Müftülüğü olarak medya inovasyon birimini faaliyete geçirdik. Bu birimimiz vasıtasıyla çeşitli faaliyetler yapıyorduk. Korona virüs gündemimize gelince elimiz kolumuz bağlandı. Camilerimiz kapandı ve giremez olduk. Vatandaşlarımızla birebir sohbet etme onlara temas etme noktasında engellerimiz var. "Mümin hiç bir zaman alternatifsiz değildir2 dedik. Medya inovasyon birimimizi hemen faaliyete geçirdik. Müftülüğümüzün sosyal medya hesabından günlük canlı vaazlar yapıyoruz. Ramazan ayında da farklı programlar yapıp bunları Bursalı vatandaşların hizmetine sunacağız, Yaptığımız programları Ramazan ayı boyunca da Büyükşehir, Osmangazi ve Yıldırım Belediyelerimizin sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlayacağız. Bu şekilde Bursa'nın bütününe ulaşmayı hedefliyoruz. Şu an günlük vaazları 40 bin kişi izliyor. Bu yeni bir durum inşallah. Tanıtım oldukça bu sayı daha da çok artacaktır. İnşallah Bursa'da girilmedik ev bırakmayacağız" dedi.

Bursa Müftülüğü'ne https://www.facebook.com/bursamuftulugu/ hesabından ulaşılabiliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.