Hava Durumu

Bursa'da spor için doğada buluşacaklar

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından doğa sporlarını tanıtmak maksadıyla bu yıl dördüncüsü düzenlenen Doğa Sporları ve Doğa Turizmi Günleri, 5-6 Ekim 2019 tarihlerinde Hüdavendigâr Kent Parkı'nda gerçekleştirilecek.

Haber Giriş Tarihi: 27.09.2019 14:30
Haber Güncellenme Tarihi: 27.09.2019 14:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da spor için doğada buluşacaklar

Bursa'nın gelişen yüzünü turizm olarak belirleyen Büyükşehir Belediyesi, bu yıl da Doğa Sporları ve Doğa Turizmi Günleri ile spor ve doğa tutkunlarını bir araya getirecek. Türkiye'nin en büyük faaliyetlerinden biri olan Doğa Sporları ve Doğa Turizmi Günleri'nde; dağcılık, bisiklet, kano, rafting, spor tırmanış, mağaracılık, motor sporları, yelken, dalış, izcilik, kayak ve snowboard, kamp-karavan, hava sporları, fotoğrafçılık, tenis, bocce, kanyon ve atletizm gibi bir çok branş hem tanıtılacak hem de katılımcılara yerinde deneme fırsatları sunulacak.

Hüdavendigar Kent Parkı'nda 5 Ekim Cumartesi günü başlayacak faaliyetler kapsamında 49 farklı kamu kurumu, spor kulübü ve spor topluluğu gün boyunca sürecek tanıtım faaliyetlerinin yanında her yaştan vatandaşların izleyerek, öğrenerek ve deneyerek tecrübe edinebileceği faaliyetler gerçekleştirilecek.

Bu yıl gerçekleştirilecek faaliyetin ana konsepti ise Uludağ'ın endemik türü olan Apollo Kelebeği olarak belirlerdi. Tüm dünyanın peşinde olduğu fakat nesli tükenmek üzere olan bir Uludağ güzeli olan Apollo kelebeğini görenlerin sayısı giderek azalıyor. Temmuz ve Ağustos aylarında Uludağ'ın eşsiz çayırlarında kol gezen Türkiye'nin en büyük kelebeği Apollo, sahiplenmeyi ve korunmayı bekliyor. Apollo Kelebeğinin korunmasına dikkat çekmek ve bu konuda farkındalık oluşturmak amacıyla bu yıl ki konsept Apollo Kelebeği olarak belirlendi.

Dolu dolu bir hafta sonu

Söyleşi, konser, spor tırmanış temel eğitimi, spor tırmanış yarışması, oryantiring yarışması, labirent oryantiring, mini golf, macera parkuru, canlı langırt, motor sporları gösterileri, tenis, geleneksel ve modern okçuluk etkinlikleri, temel rafting eğitimi, kano yarışması, amatör telsiz eğitimi, arama ve kurtarma tatbikatları, bisiklet ile yavaş gitme yarışması, bisiklet engel yarışması, sokak oyunları, kamp, karavan ve izcilik faaliyetlerinin tanıtımı, bocce etkinlikleri, sağlıklı hayat koşusu ve jimnastik etkinlikleriyle Bursalılar hafta sonunu dolu dolu geçirecek.

Dünyaya duyurulacak

Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti Bursa Şubesi tarafından yapılacak çalışma kapsamında ise belirlenen telsiz kodu olan TC16DOGA kodu ile 4. Doğa Sporları ve Doğa Turizmi Günleri dünya amatör telsizcilerine duyurulacak ve bilgi verilecek.

Heyecan doruğa ulaşacak

Mustafakemalpaşa Dağcılık Kulübü'nün koordinasyonunda gerçekleşecek spor tırmanış yarışması ise Hüdavendigâr Kent Parkı Spor Tırmanış Duvarı'nda gerçekleşecek. 8-9, 10-11 ve 12-13 yaş grubunda erkek ve kadın sporcuların iştirak edeceği yarışmanın kayıtları 6 Ekim 2019 tarihinde saat 10:00 itibariyle düzenleme kurulu tarafından yarışma mekânında alınacak. Türkiye Oryantiring Federasyonu Bursa İl Temsilciliği ve Safari Doğa Sporları Kulübü'nün koordinasyonunda gerçekleştirilecek oryantiring yarışmasının kayıtları ise online olarak http://www.oryantiringyarislari.com/ web sitesi üzerinden alınacak. 6 Ekim 2019 tarihinde gerçekleşecek yarışmaya tüm yaş grubundan erkek ve kadın sporcular katılabilecek.

Bisiklet sporuna özel etkinlikler

Türkiye Bisiklet Federasyonu Bursa İl Temsilciliği'nin koordinasyonunda gerçekleştirilecek bisiklet sporu etkinlikleri kapsamında etkinliğe katılım sağlayan vatandaşlara güvenli sürüş eğitimi verilecek. Bununla birlikte bisiklet ile yavaş gitme yarışması ve dağ bisikleti engel yarışında da her yaştan vatandaşlarımız macera dolu anlara tanık olacak. Bu yarışmaların kayıtları ise etkinlik mekânında düzenleme kurulu tarafından alınacak.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.