Hava Durumu

Bursa'da sporun enleri unutulmadı! YeniDönem'e iki ödül birden...

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve BASKF tarafından düzenlenen Yılın En'leri töreninden YeniDönem gazetesi yazarları Engin Aksöz ve Cemal Ekentok'a amatör spora katkılarından dolayı teşekkür plaketi verildi.

Haber Giriş Tarihi: 15.10.2018 11:15
Haber Güncellenme Tarihi: 15.10.2018 11:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da sporun enleri unutulmadı! YeniDönem'e iki ödül birden...

Cemal EKENTOK

Türkiye genelinde düzenlenen Amatör Spor Haftası kamsamında, Bursa'nın Amatör sporunun gelişimine katkı koyan spor adamları, kulüp başkanları ve spor yazarlarına, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Bursa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu tarafından hafta sonunda düzenlenen törenle ödülleri verildi.

Törende konuşan Bursa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Osman Kılıç, futbolun alt yapıda gelişimi için Gençlik ve Spor Bakanlığı ile birlikte kısa adı TASKK olan Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından alt yapıya yönelik önemli bir çalışma başladığını duyurdu.

Osman Kılıç, "Bursa, özellikle futbolda nüfusu Bursa'nın 6 katı olan İstanbul dışında Ankara, İzmir gibi illeri yapılan maç oranından geride bırakıyor. Geçtiğimiz sezon Amatör kulüplerimiz Türkiye Şampiyonalarında büyük başarılara imza attılar.  U 14'ten U 19'a kadar düzenlenen 5 şampiyonanın finalinde Bursa takımları vardı. Amatör kulüpler arasında Arabayatağı, Fethiye İdman Yurdu ve Hürriyetspor büyük başarı elde etti. Profesyonel takımlardan Bursaspor ile İnegölspor da başarılı oldu" diyerek şöyle devam etti:

ALT YAPI DENİNCE BURSA

"Türkiye'de alt yapının bu kadar büyük gelişim göstermesi sonrasında Genel Müdürlük ile Konfederasyon ortak bir proje başlattı. İçinde Bursa'nın da yer aldığı 10 il pilot şehir seçildi. Önümüzdeki günlerde bununla ilgili geniş kapsamlı çalışmalar yapılacak. Pilot il seçilmemizin ana nedenlerinden birisi, Bursa kulüplerinin alt yapıya gereken önemi vermesidir. Bursa'da kulüplerimiz gençlere olduğu kadar U 11, U 12 hatta U 10 ve U 9'a yönelirlerse Bursa Türkiye'nin merkezi olur."

Bursa Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Doçent Doktor Süleyman Şahin, Bursa'nın Türkiye'nin sporcu merkezi olduğunun altını çizerken, tek eksikliklerinin bir olimpiyat şampiyonu çıkartamamak olduğunun altını çizdi.

Bursa'da futbolla ile birlikte sayıları 500'ü aşan spor kulübü olduğunun altını çizen İl Müdürü Süleyman Şahin, "Bursa gerçekten bir spor kenti. Yapılan tesis yatırımlarıyla birlikte şehrimiz her gecen gün Türkiye'nin sporcu merkezi konumuna geliyor. Özellikle Bursa TOHM'da (Türkiye Olimpiyata Hazırlama Merkezi) yer alan sporcular bugün ilk sırayı kimseye kaptırmıyor" diyerek şöyle devam etti:

OLİMPİK BAŞARI YOK

"Bursa'da görevde bulunduğum süre içerisinde Avrupa Şampiyonalarında, kulüpler bazında başarılı olundu. Ancak bugüne kadar Bursa'dan bir olimpik şampiyon çıkmadı. Bunun için Bursa Büyükşehir Belediyesi Dünya Şampiyonu kareteci  Hativce Kübra İlgün'ü bünyesine dahil etti. Olimpiyatlarda bu kızımız Bursa'nın gururu olabilir. Ardından Avrupa şampiyonu bir judocumuz daha var. Şuan kulüpsüz ona da Bursa'dan bir kulübün sahip çıkması gerekiyor. Bursa'da faaliyet gösteren lokomotif kulüplerin altık Olimpik Sporcuları bünyesine alarak desteklemeleri gerekiyor. Bursa bugüne kadar hem Avrupa, hem Dünya şampiyonu çıkardı ama Olimpiyat Şampiyonu hiç çıkartamadı. Bunun için herkesin harekete geçmesi gerekiyor."

Konuşmaların ardından Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Doçent Doktor Süleyman Şahin ile Bursa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu  Derneği Başkanı (BASKFD) Osman Kılıç 18 kişilik kurulun belirlediği Bursa'da sporun 'En'lerine ödüllerini verdi.

Bursa Amatör Sporuna katkı koyan Spor Yazarı ve yorumcular olarak YeniDönem Gazetesi'nden Cemal Ekentok, Engiz Aksöz, Olay Gatezesi'nden Erdal Akçay, Cevdet Altınel, Bursa Hakimiyet Gazetesi'nden Tolga Öztaş, TSYD Bursa Başkanı Mehmet Ali Ekmekçi, ASGD Bursa Şubesi Başkanı Muhterem Çakır ile Türkiye Şampiyonlukları kazanan Fethiye İdman Yurdu Başkanı Şenol Tosun, Hürriyetspor Başkanı Mümin Akgün, Bursa Amtupa Spor Kulübü Başkanı Faruk Kuzu, Beden Eğitimi öğretmeni olarak Can Atsüren,Yılmaz Güzelocak, Veteranlar Dünya Güreş Şampiyonu İsmail Abi, Genç Bayanlar Avrupa Boks üçüncüsü Bursasporlu Şüeda Şahin, Boksta 18. Akdeniz Oyunları ikincisi Bayram Malkan, Avrupa Para Tekvando Şampiyonası'nda ikinci olan Bayram Kayan, Atletizm 400 metre Engellide Türkiye rekortmeni Berke Akçam, Judoda Ümitler Balkan Şampiyonu olan Abdülaziz Kara'ya plaketleri Süleyman Şahin ve Osman Kılıç tarafından verildi.

YeniDönem gazetesi yazarları Engin Aksöz ve Cemal Ekentok'a amatör spora katkılarından dolayı teşekkür plaketi verildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.