Hava Durumu

Bursa'da Suriyeli dehşeti! 14 yaşındaki çocuğun kalbinden bıçaklandığı kavga kamerada...

Bursa'da 14 yaşındaki bir çocuk, ülkesindeki iç savaştan kaçarak şehre gelen Suriyeli tarafından kalbinden bıçaklandı. Sağlık ekipleri tarafından ağır yaralı halde hastaneye kaldırılan çocuk, saatler süren ameliyat sonucu hayata döndürüldü. Olayın ardından yakalanan şüpheli ise ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılırken, kavganın görüntüleri bir iş yerinin kamerası tarafından kaydedildi.

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2019 10:55
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2019 10:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da Suriyeli dehşeti! 14 yaşındaki çocuğun kalbinden bıçaklandığı kavga kamerada...

Olay, Pazar günü saat 13.00 sıralarında Yıldırım ilçesine bağlı Davutkadı mahallesinde meydana geldi. İddiaya göre 14 yaşında E.O. isimli çocuk, o tarihte Bursaspor'un Göztepe'yle oynadığı maçı izlemek için arkadaşıyla yola çıktı.  Bu esnada ülkesindeki iç savaştan kaçarak Bursa'ya gelen ve daha önce sık sık sözlü sataşmasına maruz kaldığı Abdullah (17) ismindeki Suriyeli tarafından yolu kesildi.

KALBİNE SAPLADI

Bunun üzerine ikili, sokak ortasında yeniden tartışmaya başladı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Abdullah, yanında getirdiği bıçağı çıkartarak önce E.O'nun arkadaşına savurdu, daha sonra E.O'yu iki bina arasına çekerek bıçağı kalbine saplayıp kaçtı. Aldığı bıçak darbesiyle yere yığılan E.O., olay yerine çağrılan sağlık ekipleri tarafından ağır yaralı halde hastaneye kaldırıldı.

2 MİLİMLE HAYATA TUTUNDU

Aldığı bıçak darbesi sonucu kalp zarı delinen, kalp kası zarar gören ve iç kanama geçiren E.O., apar topar ameliyata alındı.  Saatlerdir ameliyat masasında kalan talihsiz çocuk, doktorların uzun uğraşları sonucu hayata döndürüldü. Bu arada bıçağın 4 milim kadar çocuğun kalbine girdiği, 2 milim daha girmiş olması durumunda E.O.'nun yaşama tutunmasının imkansız olduğu öğrenildi.

AİLEYİ ÇİLEDEN ÇIKARTAN SÖZLER

Olayın ardından polis ekipleri, E.O.'nun ifadesini almak için hastaneye geldi. Bir takım soruların ardından ifade almaya gelen polislerden birinin "Onlar bizim misafirimiz. Daha önce de böyle olaylar oldu, ceza almadılar, yine ceza almazlar" dediği iddia edildi. 

ADALET ÇAĞRISI

Bu söyleme isyan eden 14 yaşındaki çocuğun ailesi, "Adalet, bu ülkede yaşayan herkese eşit olmalı. Misafire ayrı, bana ayrı adalet vicdanlara aykırı. Biz, iç savaş döneminde Suriye'deki masum halkın, çocukların buraya gelmesini destekledik, o cehennemden kurtarılmaları gerektiğini söyledik. Merhamet gösterdik ancak ölümle burun buruna geldik. Burada kasten öldürmeye teşebbüs var. Ve olayın faili şuan dışarıda elini kolunu sallayarak geziyor. Tekrar bu eylemi gerçekleştirmeyeceğini kim garanti edebilir? Emin olun bu olay bir Avrupa ülkesinde meydana gelseydi, sınır dışı edilirlerdi" ifadelerini kullandı.

YAKALANDI, BIRAKILDI

Öte yandan E.O.'yu kalbinden bıçakladıktan sonra kayıplara karışan Suriyeli, polisler tarafından yakalandı. İfadesi alınmak üzere karakola götürülen Abdullah, işlemlerin ardından serbest bırakıldı. Şüphelinin daha önce de benzer olaya karıştığı ancak hiçbir ceza almadığı belirtildi.

(Abdullah)

KANI GÖRÜNCE BAYILMIŞIM

Olay anını anlatan E.O., "Halen hastanede tedavimiz devam ediyor. Bu kişiyle daha önceden tartışmamız olmuştu, Bursaspor maçına giderken yolda karşılaştık. Arkası dönük olduğu sırada bana dönerek bıçağı salladı ve kaçtı. O kaçtıktan sonra ben bıçaklandığımı fark etmedim ve peşinden koşmaya başladım ama o sırada bıçaklandığımı fark etmemiştim. Daha sonra göğsümden kan aktığını görünce bayılmışım" dedi. 

KAVGA KAMERADA

Öte yandan ilk olarak YeniDönem'in gündeme getirdiği olayın görüntüleri bölgedeki bir iş yerinin kamerasına yansıdı.

Görüntülerde, A.S. ile E.O.'nun bir süre tartıştıktan sonra ara sokağa girdikleri, daha sonra A.S.'nin ardından E.O.'nun koşarak ara sokaktan çıktıkları görülüyor. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.