Hava Durumu

Bursa'da talana karşı direniş sürüyor! Vali Canbolat'tan köylüyü üzen sözler...

Yenişehir'in Kirazlıyayla Köyü'nde yapılmak istenen maden tesisine karşı direnen köylüler dün Vali Yakup Canbolat'ın kapısını çaldı. Köylüleri dinleyen Vali Canbolat, maden tesisinin çalışmalarını durdurma gibi bir yetkisi olmadığını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 14.05.2020 04:04
Haber Güncellenme Tarihi: 14.05.2020 04:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da talana karşı direniş sürüyor! Vali Canbolat'tan köylüyü üzen sözler...

Turgay AKBULUT

Yenişehir'in Kirazlıyayla Köyü'nde kurulmak istenen çinko, bakır, kurşun zenginleştirme tesisi ve atık barajı köylülerle, Lübnanlı firmayı karşı karşıya getirdi. Firma Ankara'dan aldığı izinle köyde ağaç kesme ve kazı çalışmalarına başlarken, tesisi istemeyen vatandaşlar ise kendilerini iş makinelerinin önüne atarak doğa katliamının önüne geçmeye çalıştı. Köylerinde maden tesisi istemediklerini belirten köylüler, "Biz çocuklarımıza ihanet edemeyiz. Bu şirket toprağımızı zehirliyor, ağaçlarımızı kesiyor" dedi.

Canbolat'a ziyaret

Köylülere destek vermek için önceki gün Kirazlıyayla Köyü'ne giden CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, iş makinasının üstüne çıkarak maden şirketinin çalışmalarını durdurmuştu. CHP Bursa Milletvekilleri Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Erkan Aydın, Orhan Sarıbal, Lale Karabıyık ve Yüksel Özkan dün yanlarına aldıkları 4 köylü ile birlikte Vali Yakup Canbolat'ı ziyaret etti.

Kirazlıyayla'da yaşanan katliamı anlatan heyet, Canbolat'tan destek istedi.

Gözler mahkemede

CHP milletvekilleri ve köylüleri dinleyen Vali Yakup Canbolat, "Şirket yasal izinleri almış. Benim idari olarak çalışmaları durdurma gibi bir yetkim yok" dedi. Görüşmenin ardından açıklama yapan Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, "Köylülerimizi asla yalnız bırakmayacağız. Onların hakkını her platformda savunmaya devam edeceğiz. Kirazlıyayla'daki doğa katliamının önüne geçeceğiz" dedi. Öte yandan bugün Bölge İdare Mahkemesi'nin konuyla ilgili bir ara karar verebileceği bildirildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.