Hava Durumu

Bursa'da talana karşı isyan... 'Terörist değiliz, hani köylü milletin efendisiydi?'

Bursa'nın Yenişehir ilçesine bağlı Kirazlıyayla mahallesinde maden şirketi tarafından yapılmak istenen atık havuzu çalışması köylülerin ve CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu'nun direnişiyle bugünlük durduruldu. Köylülerin isyanı ise muhabirimizin kamerasına yansıdı.

Haber Giriş Tarihi: 12.05.2020 19:01
Haber Güncellenme Tarihi: 12.05.2020 19:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da talana karşı isyan... 'Terörist değiliz, hani köylü milletin efendisiydi?'

-Turgay AKBULUT-

Yenişehir ilçesine bağlı Kirazlıyayla mahallesinde kazı yapan maden şirketinin çalışmaları esnasında köylülerle güvenlik güçleri arasında arbede yaşandı.

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, iş makinasının önüne geçerek yasal süreç netleşinceye kadar çalışma yapılmasının doğru olmadığını söyledi. Bu sırada cep telefonu ile çekim yapan gazeteci Yusuf Kayışoğlu engellenmek istendi, ardından da gözaltına alındı. Yusuf Kayışoğlu'nun ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldığı öğrenildi.

İş makinelerinin çalışması akşam saatlerine doğru geçici olarak durduruldu.

NE OLMUŞTU?

Bölgede 2014 yılından buyana faaliyet gösteren Lübnanlı maden şirketi Meyra Madencilik'in bakır-kurşun-çinko maden ocağı genişletme ve atıksu havuzu çalışmaları kapsamında ağaç kesmesine karşı çıkan köylüler, su kaynakları, tarım arazileri ve orman sahasının maden ve atık barajı için yok edilmesine izin vermeyeceklerini belirterek, "Ölürüz de topraklarımızın kurumasına izin vermeyiz" diye tepki göstermişti. Eylem Bursa Valiliği'nin devreye girmesiyle 15 gün ertelenmişti. Süre dolar dolmaz, Meyra Madencilik yeniden harekete geçti.

"İSYANIMIZ DEVLETE DEĞİL, ŞİRKETE"

Köylerinin talan edilmesine karşı isyan eden köylüler ise çalışmaların durdurulması üzerine CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu'nu alkışlarla uğurladı.

Köylü kadınlar isyanlarını şu sözlerle dile getirdi:

"Biz devlete karşı değiliz, bu maden şirketine karşıyız.  Tarla yollarımızı bile kapattılar, göndermediler. Böyle bir adalet mi var? Bizim sesimizi kimse duymuyor. Bilgi toplantısı yapacağız diye yaşlı 10 kişiden imza almışlar. Bu köyde 10 kişi yaşamıyor ki. Yetkililerimize sesleniyoruz, bize kulak versinler. Terörist değiliz. Hani köylü milletin efendisiydi? Maden şirketiniz köyümüzde istemiyoruz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.