Hava Durumu

Bursa'da 'teröristbaşı Öcalan'a tecrit' iddialarıyla ilgili flaş karar! Yasaklandı...

Bursa genelinde, PKK/KCK terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan'a yönelik -sözde- tecrit bahanesiyle gerçekleştirilen açlık grevlerine destek vermek amacıyla yapılacak yürüyüş, basın açıklaması, oturma eylemi, stant, çadır kurma, bildiri dağıtma, protesto gibi eylemler 15 gün süreyle yasaklandı.

Haber Giriş Tarihi: 02.05.2019 15:00
Haber Güncellenme Tarihi: 02.05.2019 15:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da 'teröristbaşı Öcalan'a tecrit' iddialarıyla ilgili flaş karar! Yasaklandı...

Bursa Valiliği, PKK/KCK terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan'a yönelik -sözde- tecrit bahanesiyle gerçekleştirilen açlık grevlerine destek vermek amacıyla, terör yandaşlarının muhtemel provakatif eylemlerine engel olmak amacıyla 2 Mayıs ile 16 Mayıs tarihleri arasında yapılacak yürüyüş, basın açıklaması, oturma eylemi, stant, çadır kurma, bildiri dağıtma, protesto eylemi gibi etkinliklerin yasaklandığını duyurdu.

Açıklamada şöyle denildi:

"PKK/KCK terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan'a yönelik -sözde- tecrit bahanesi ve bu bahaneyi gerekçe göstererek gerçekleştirilen sözde açlık grevlerine destek vermek amacıyla ilimiz genelinde gerçekleştirilebilecek, yürüyüş, basın açıklaması, oturma eylemi, stant, çadır kurma, bildiri dağıtma, protesto eylemi vb. eylem ve etkinlikler;

5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi gereğince engellenmesi, ayrıca 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununun 7. ve 17. Maddeleri hükmü gereğince belirtilen konuların devam niteliğindeki her türlü eylem/etkinliklerin Bursa İl sınırları içerisinde (İl Merkezi, İlçeler ve Jandarma sorumluluk bölgeleri dahil) 02/05/2019 günü saat:00.01'den 16/05/2019 günü saat:24.00'a kadar (15) gün süre ile, Valilik Makamının 01.05.2019 tarih ve 2019/4661 sayılı kararı ile yasaklanmıştır."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.