Hava Durumu

Bursa'da ulaşım nefes alıyor! 'Bu daha başlangıç'

Bursa'da Yıldırım'dan Mudanya'ya kesintisiz ulaşımı sağlayacak olan Çelebi Mehmet Bulvarı ve Hüdavendigar Bulvarı'ndaki kamulaştırma çalışmaları devam ediyor. Yıkımları yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Bunlar, birer başlangıç. Vatandaşımızı daha çok mutlu edecek adımları da önümüzdeki günlerde yine atacağız" şeklinde konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2018 13:45
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2018 13:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da ulaşım nefes alıyor! 'Bu daha başlangıç'

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Çelebi Mehmet Bulvarı ve Hüdavendigar Bulvarı'nda istimlâk edilen binaları yıktı.

AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ufuk Cömez ile Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İsmail Yılmaz ve Büyükşehir Belediyesi bürokratları ile muhtarlar da çalışmaya katıldı.

Büyükşehir Belediyesi'nin Bursa'yı daha da güzelleştirdiğini söyleyen Başkan Aktaş, ulaşımda önemli bir alternatif olan 30 metrelik yoldaki kamulaştırma ve yıkım çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Çelebi Mehmet Bulvarı ve devamında Hüdavendigar Bulvarı'nın şehre kazandırılması için 500'ün üzerinde binanın kamulaştırılarak yıkıldığını anlatan Başkan Aktaş, "Beşyol Kavşağı da Osmangazi'nin iki yakasını birbirine bağlıyor. Yunuseli Kanalı üzerindeki 3 köprünün yapımı da tamamlanırken, Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı ve devamında yapılacak çalışmayla da ulaşımda Mudanya'ya kadar bağlantı sağlanmış olacak" dedi.

Başkan Aktaş, bölgedeki çalışmaların tamamlanmasının ardından Yıldırım'dan yola çıkan vatandaşların, şehir içi trafiğine girmeden alternatif yol ile Mudanya'ya kadar ulaşabileceğini söyleyerek, "Soğanlı ile Yeni Yalova arasındaki 1200 metrelik bölüm, 2014 yılında Çelebi Mehmet Bulvarı olarak açılmıştı. Çelebi Mehmet Bulvarı 250 binanın yıkılmasıyla tamamlandı. Kamulaştırmalara 40 milyon TL, yol imalatına ise 2,5 milyon TL harcandı. Doğuya doğru devamı olan 1150 metre uzunluğundaki Hüdavedigar Bulvarı ise İstanbul Caddesi'nden Gökdere'ye kadar uzanıyor. Küçükbalıklı, Altınova, Atıcılar mahalleleri arasındaki 2,5 km'lik yolda 180 bina yıkıldı. Kamulaştırmalara 66 milyon TL harcandı. Kanalboyu ile Paşa Çiftliği arasındaki bölümde de 60 parselde toplam 65 bina ve toplam 14 bin metrekarelik kamulaştırma alanı buluyor. 47 parselin kamulaştırılması tamamlandı. 13 parselde kamulaştırma devam ediyor. İnşaat alanı ise yaklaşık 20 bin metrekarelik alanı kapsıyor. Kamulaştırmalar için 15 milyon TL ödendi. 7 milyon TL ödenecek. 17 bina yıkılacak. 3500 metrekarelik alan açılacak" diye konuştu.

Bursa'nın hızla büyüyen bir şehir olduğuna dikkat çeken Başkan Aktaş, çalışmalarında ulaşım ve trafiğe öncelik verdiklerini hatırlattı. Raylı ulaşımdan otobüslere, deniz ulaşımından özel halk otobüslerine ve şehrin doğusundan batısına kadar her konuda çeşitli düzenlemeler yaptıklarını anlatan Başkan Aktaş, "Kavşak ve şerit düzenlemeleriyle trafik rahatladı, bu noktada vatandaşlarımızdan olumlu geri dönüşler alıyoruz. Bunlar, birer başlangıç. Vatandaşımızı daha çok mutlu edecek adımları da önümüzdeki günlerde yine atacağız" diyerek çalışmalar tamamlandığında söz konusu güzergahın da Bursa'ya nefes aldıracağını sözlerine ekledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.